E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarIMF ALTINA DARBE VURDU---

IMF ALTINA DARBE VURDU

IMF ALTINA DARBE VURDU
18 Şubat 2010 - 08:38 borsagundem.com

Asya piyasalarında altın fiyatları sert bir düşüş yaşadı. IMF'nin 191.3 ton altını piyasada satacağını açıklaması altın fiyatlarında yaşanan düşüşte etkili oluyor.

IMF tarafından dün yapılan açıklamada satışın kademeli bir şekilde yapılacağı ve piyasaları etkilememesine çalışılacağı belirtilmiş ve bu satışın daha önce satılacağı açıklanmış olan 403.3 ton altının bir parçası olduğu ifade edilmişti. Bununla birlikte IMF'nin satacağı altınlar için bu kez merkez bankalarının değil piyasanın alıcılı olacağının anlaşılması altın fiyatlarına olumsuz yansıdı. IMF'nin bir önceki altın satışında Hindistan Merkez Bankası 200 ton, Sri Lanka Merkez Bankası 2 ton ve Mairitus Merkez Bankası 10 ton altın satın almıştı. Öte yandan analistler bu haberin piyasalar açısından sürpriz olmadığını ancak ilk tepkinin aşağı yönlü olmasının normal olduğunu belirtiyor. Üzerinde durulan bir diğer konu da altın fiyatlarının bulunduğu seviye, uzmanlar 1100 doların üzerindeki fiyatların Merkez Bankaları açısından altının alım cazibesini azalttığını dile getiriyor. Altının halem Merkez Bankalarının ilgi alanında olduğunu ifade eden analistler "ancak tabi ki bu fiyatlardan değil" dedi. Hatırlanacağı üzere IMF'nin bir önceki satış haberinde bu altınların Hindistan Merkez Bankası tarafından alınacağı açıklaması altında sert bir yükselişe neden olmuş ve altın fiyatları 1226.30 dolarla rekor kırmıştı. Bugün asya piyasalarında altın fiyatlarında yaşanan düşüşün Avrupa'da da takip edilebileceği ifade ediliyor. IMF haberinin hemen öncesinde 1116 dolar seviyesinde olan altın haberin ardından dün New York'ta 1106.80 dolardan kapanmıştı. Şu sıralarda asya piyasalarında ise 1101 dolar seviyesinden fiyatlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)