E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarIMF REFORMLARDAN ENDİŞELİ ---

IMF REFORMLARDAN ENDİŞELİ

IMF REFORMLARDAN ENDİŞELİ
12 Nisan 2010 - 08:40 borsagundem.com

IMF'ye göre global düzeyde reformların koordineli bir şekilde sürmesine ihtiyaç var. Strauss-Kahn uluslararası istikrarlı güçlü ve dengeli bir ekonomik büyüme olaması gerektiğini söyledi

Uluslararası Para Fonu IMF'nin başkanı Dominique Strauss-Kahn cumartesi günü yapığı açıklamada finansal reformların sürmesi gerektiğini ve reform süreçlerinde ülkeler arasındaki farklılaşmanın yeni bir risk unsuru oluşturduğunu söyledi. Strauss-Kahn uluslararası koordineli politikaların gelecekte istikrarlı güçlü ve dengeli bir ekonomik büyüme sağlanması açısından çok daha önemli olacağını belirtti. Bu politikaların büyümeyi destekleyecek yeni kaynaklar bulmaya yönelmemesi halinde de global dengesizliklerin artacağını vurgulayan Kahn, şu ifadeleri kullandı.; "Reformlar konusunda büyük resme bakıldığında ülkeler arasında reformların farklı yönlerde ve farklı hızlarda geliştiği görülüyor. Politikar koordine edilmezse bu sermaye akışında değişimlere neden olabilir ve risk oluşturabiir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)