E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF, Ukrayna'ya yardım edecek---

IMF, Ukrayna'ya yardım edecek

IMF, Ukrayna'ya yardım edecek
28 Şubat 2014 - 06:55 borsagundem.com

Ukrayna'da Yatsenyuk başbakanlığa atanırken, IMF Başkanı Lagarde önümüzdeki günlerde Ukrayna'ya bir ekip göndereceklerini açıkladı

Arseniy Yatsenyuk Ukrayna’nın başbakanlığına atanırken, Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, Ukrayna'lı yetkililerin IMF'den destek istediklerini ve kendilerinin krize cevap vermeye hazır olduklarını belirtti.

Bir IMF heyetinin önümüzdeki günlerde öngörüşme yapmak için Ukrayna'ya gideceğini söyleyen Lagarde, böylelikle ekonominin genel durumu ve uygulanması gereken politika reformları konusunda sağlıklı bilgi elde edeceklerini dile getirdi.

İkili ve çok taraflı uluslararası kesimlerle işbirliği içerisinde çalışmayı arzu ettiklerini belirten Lagarde, Ukrayna'ya bu kritik dönemde yardım etme konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rusya ve Ukrayna arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin artırılması amacıyla kiev yönetimiyle irtibatın devam ettirilmesini istedi.

Kremlin’den yapılan açıklamada Putin'in, Ukrayna'ya maddi yardım yapılması hususunda IMF ve G8 ülkeleri ile değerlendirme yapılmasını istediği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise  "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Devlet Başkanı Putin'in, Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı duyacağına yönelik açıklamasını teyit ettiğini aktardı.

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu ise, Kırım genelinde özerklik statüsünün genişletilmesi için 25 Mayıs’ta referandum yapılacağını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)