E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF'den Körfez ülkelerine tavsiyeler---

IMF'den Körfez ülkelerine tavsiyeler

IMF'den Körfez ülkelerine tavsiyeler
27 Ekim 2014 - 17:27 borsagundem.com

IMF bugün güncellediği Orta doğu ve Afrika raporunda petrol üreticisi ülkelerin iş yaratmak üzere reformlar yapması gerektiğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

IMF, Ortadoğu ve Afrika’ya yönelik 2014 raporunda güncelleme yaptı. Bu iki bölgedeki büyümenin son dört yıldır sönük olduğunu belirten IMF, bu yılki büyümenin yüzde 2,6 oranında olmasını beklediğini açıkladı.

Raporla ilgili röportaj veren IMF Ortadoğu Departmanı bakanı Masood Ahmed, Irak ve Suriye’deki gerilimlerin ve bölgede yaşayan 11 milyon sakat insanın ekonomiyi olumsuz etkilediğinin üzerinde durdu.

Bölgedeki petrol üreticisi ülkelerin yüzde 2,5 oranında büyümesini beklediklerini açıklayan Ahmed, güvenlik sebebiyle Irak ve Libya’nın karlarının azaldığını belirtti. Petrol ihracatçısı ülkelerin yeni bir büyüme modeline geçmelerinin vaktinin geldiğine değinen Ahmed, son iki ayda petrol fiyatlarında yaşanan yüzde 20 düşüşün ülkelerin bütçe dengesini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Körfez ülkelerindeki büyüme modelinin devlet harcamalarına bağlı olduğunun belirtildiği raporda, petrol ihracatçısı ülkelerin uygulaması gereken reformlara yer verildi. 

IMF’nin tavsiyesine göre petrol ihracatçısı ülkelerin öncelikle getirisi düşük ve ticareti yapılamayan ürünler yerine ticareti yapılabilir ürün ve hizmet üretemeye odaklanması, yabancı iş gücüne karşı alınan tutumunu değiştirmesi ve eğitim kalitesini arttırarak özel sektörün ihtiyacını karşılayacak eleman yetiştirilmesi gerekiyor.

IMF’ye göre petrol ihracatçısı ülkeler başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin siyasi gerilimi azaltan ve yapısal reforma odaklanan atılımlar yapması gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)