E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarIMF'den kriz fonu!---

IMF'den kriz fonu!

IMF'den kriz fonu!
26 Mart 2011 - 10:27 borsagundem.com

500 milyar dolarlık kriz fonu geliyor

Başta AB olmak üzere kamu borçları geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sorun olmaya devam ediyor.
Uluslararası Para Fonu (IMF) ise kredi ihtiyacı duyacak ülkelere kaynak sağlamak için yeni projeler peşinde koşuyor. Gelen bilgilere göre IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, küresel belirsizlik ortamında güven tesisini amaçlayan bir girişim olarak, 580 milyar dolarlık bir kriz fonunu gelecek hafta aktive etmeye çalışacağı belirtildi.

Konuya yakın bir kaynak, "En büyük kaygı, Portekiz krizinin yayılma riskinin yüksek olması ve dünya genelindeki belirsizlik nedeniyle fondan borçlanma taleplerinin artması" dedi.

ABD’NİN KATKISI 100 MİLYAR DOLAR
İki ayrı kaynak da beklenen girişimin arkasında ekonomiye dair kaygıların yer aldığını söylediler. NAB'ın geçen yıl 53 milyar olan kapasitesi, aralarında Çin, Brezilya, Rusya ve Meksika gibi büyük gelişmekte olan piyasaların da bulunduğu 13 ülkenin katılımıyla 10 kat büyütülmüştü. Fona en büyük katkıyı 100 milyar dolarlık kredi düzenlemesiyle ABD yapıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)