E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF'den risk uyarısı---

IMF'den risk uyarısı

IMF'den risk uyarısı
04 Eylül 2013 - 12:09 borsagundem.com

IMF, gelişen ekonomilerin ABD'nin tahvil alımlarını azaltması konusunda hassas olduğunu açıkladı

Uluslararası Para Fonu (IMF) ABD'nin öncülüğündeki gelişmiş ekonomilerin küresel büyümenin arkasındaki itici güç olmayı sürdüreceğini, ABD'nin para politikasında sıkılaşmaya bağlı olarak da gelişmekte olan ülkeler için yavaşlama riski bulunduğunu belirtti.
IMF tarafından G20 zirvesi için hazırlanan ve Reuters tarafından ele geçirilen raporda, büyümenin canlandırılması ve risklerin daha iyi yönetilebilmesi için küresel adımların güçlenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Raporda bazı aşağı yönlü risklerin daha önemli hale geldiği uyarısında da bulunuldu.
IMF raporunda, gelişmekte olan ekonomilerin ABD para politikasında sıkılaştırmaya karşı özellikle duyarlı oldukları belirtilerek, politika belirleyicilerin finansal istikrarsızlıkta artışla başa çıkmaya hazır olmaları gerektiği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dümteke dümtek04 Eylül 2013 12:17

    Finansal sıkılaştırma derken baştakiler önce talukatiyle yurtdışı görevleri aile seyahati haline getirme alışkanlığını bir kenara bıraksalar BİST'i kurtarmaya yetecek kadar epey bir tasarruf sağlanır aslında...