E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB dün nadir bir durum yaşadı!---

İMKB dün nadir bir durum yaşadı!

İMKB dün nadir bir durum yaşadı!
21 Şubat 2013 - 09:20 borsagundem.com

Dünkü yükselişte bankalar yoğun hacme rağmen değişmezken endeks 5 hisse ile yükseldi

3 aydır soluksuz yükselen, yılbaşından sonra % 7 getiri sağlayarak 21 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ABD borsaları tarihi zirvesini göremeden dönmekte olabilir. Global piyasalar için negatif!
IMKB 100 endeksi, dünü % 0.8 art ışla, 78.891 puandan kapattı. Gün içerisinde en düşük 78.057, en yüksek 79.075 puan ı gören endeks, önceki kapan ışının 616 puan üzerine çıktı. Ancak nadir görülen bir durum ya şandı: Bankalar yoğun hacme rağmen değişmezken KCHOL, BIM, TUPRS, SAHOL, AEFES vb ile endeks yükseldi. FED’in ocak ayında yaptığı toplantısına ait tutanaklar dün ak şam aç ıklandı. Öncesinde ilginç hareketler oldu: Euro/dolar sabah 1,3430 civarına yükselmi şken, hafif gerilemesine karşın Altın ve Gümüş inanılmaz bir şekilde hızlı düştü. 6 Şubattan beri gümüşün düşüşü % 11'e, Altının düşüşü %7'ye ulaştı. (Ancak borsalar emtialardaki bu kıyamet alametlerine umursamaz yaklaşmış ve 6 Şubattan beri Almanya, Fransa %3, ABD % 1 yükselmi şti.) FED tutanakları açıklanınca satışlar geldi. ABD'de Dow Jones % 0.8, S&P500 % 1.2 kayıpla kapandı. İşsizlik oranının % 6,5'a inmesine kadar her ay 85 milyar dolarlık varlık alım programını devam ettirmesi beklenen FED'in içinde istihdam piyasas ında gözle görülür bir büyüme gerçekle şmeden varlık alımını zayıflatabilecek veya sonlandırabilecek üyelerin ortaya ç ıkması piyasaların ho şuna gitmedi. Avrupa'da büyüme verileri kötü geldiği için 1.34'ün alt ına gerileyen parite, ABD'nin likiditeyi azaltma ihtimali ile 1.33'deki önemli deste ğini aşağı kırıp 1.32 seviyesine kadar indi.
Bugün-yarın son durum analiz edilecek ve tepki denemeleri gelse de satış dalgasının artmasını bekliyoruz. Paritenin 1.30'a doğru hareketi ile beraber ABD Endekslerinin % 4-5 daha dü şüş yaşaması muhtemel olacaktır. ABD Endeksleri y ılbaşından beri % 7 yükseldiği için bu dü şüşün "köpük alma" fırsatı olacağını tahmin ediyoruz. Bu süreci IMKB yaşamış ve yılbaşından 25 Ocak'a kadar %11 yükselmi şken, sadece 4 günde yılbaşı seviyesine gerilemişti.
Bugün 10:00'da Fransa, 10:30'da Almanya ve 11:00'de AB'nin Şubat ayı PMI verileri gelecek. 2012'nin 4Ç'inde küçülen Avrupa için 1Ç'in nas ıl geçti ğine dair i şaret olarak kabul edilecek. Eğer beklentinin altında kalırsa Euro'ya darbe vurmak için fırsat olacaktır. 15:30'da ise ABD TÜFE'si gelecektir.
GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)