E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB güne nasıl başlayacak?---

İMKB güne nasıl başlayacak?

İMKB güne nasıl başlayacak?
25 Kasım 2011 - 09:34 borsagundem.com

Macaristan, ABD'li üç banka ile İtalyan 7 bankanın kredi notlarının düşürülmesiyle mevcut negatif havanın bugün de süreceği öngörülüyor

Dün Portekiz'in kredi notunun düşürülmesinin ardından benzer şekilde bugün de Macaristan'ın kredi notu ile ABD ve İtalyan bankalarının düşürülmesi nedeniyle IMKB-100 endeksinin bugüne 49.500 puan (-120) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Portekiz'in kredi notunun düşürülmesi, Almanya Başbakanı Merkel'in net bir dille ortak tahvil fikrini benimsemediğini söylemesi, Yunanistan sıkıntısının devam etmesi, ABD'nin Şükran günü nedeniyle kapalı olduğu dün, gelen tepki alımlarına rağmen Avrupa borsalarında negatif fiyatlandırmanın sürmesine sebep oldu. Güne tepki alımlarıyla başlayan IMKB-100 endeksinin bu konumunu saat 16:00'ya kadar sürdürmesine karşılık bir anda gelen yoğun satışlar endeksin 50.000 psikolojik desteğinin altına gerilemesine yol açtı. IMKB'de dünkü düşüşü, tepki alımlarında hisseden çıkmak için kullanılan bir bahane olarak değerlendiriyoruz. Bu durum, düşüşün nerede duracağı kestirilinceye kadar yeni pozisyon açmamanın doğru bir hareket olacağını da gösteriyor. Son bir haftadır endeksteki geri çekilmeye karşılık yabancı payının artıyormuş gibi hareket etmesine de adlanılmamalı ve bu kapsamda “düşüşte yabancılar mal topluyor” düşüncesiyle yeni hisse pozisyonları açılmamalıdır. 50.000 sınırının aşağı yönde geçilmesi, daha önce test edilen 48.000 seviyesini destek olarak ön plana çıkaracaktır. Şayet risk almak isteyen yatırımcılar olursa, 48.000 civarı ilk etapta pozisyon açmak için değerlendirilebilir.
Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, ABD ve Avrupa piyasalarında önemli bir veri akışı olmadığını, Macaristan, ABD'li üç banka ile İtalyan 7 bankanın kredi notlarının düşürülmesiyle mevcut negatif havanın bugün de süreceğini görmekteyiz.
Destekler: 49.600 - 48.500 - 48.000, Dirençler: 50.500 - 51.800 - 52.900 - 53.800
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
AKGRT, AKMGY
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)