E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİMKB MANİPÜLASYONA KARŞI AÇ KAPA YAPACAK---

İMKB MANİPÜLASYONA KARŞI AÇ KAPA YAPACAK

İMKB MANİPÜLASYONA KARŞI AÇ KAPA YAPACAK
04 Nisan 2009 - 10:10 borsagundem.com

Borsada manipülasyonları önlemek için yeni bir uygulama başlatan İMKB, aşırı hareket olan hisselerin işlemini her gün durduracak. İlk uygulama Viking Kağıt.....

Finans dünyası Meclis'e kadar uzanan ve 54 gözaltıyla sonuçlanan manipülasyon operasyonuyla sarsılırken İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) manipülasyon iddialarına karşı yıldırma ve deşifre politikasına başlama kararı aldı. İMKB yeni dönemde olağanüstü fiyat artışlarının ya da düşüşlerinin yaşandığı hisselerde önce tahta kapatacak ve açıklama istenecek. Açıklama gelmesiyle birlikte hisse o gün içinde işleme açılacak ancak yükseliş sürerse ertesi gün aynı işlem tekrarlanacak. HER GÜN KAPATILACAK İMKB'nin manipülasyon şüphesi taşıdığı hisselere yönlik olarak aldığı aç-kapa kararının arkasında, SABAH gazetesinin 1 Nisan'da Viking Kağıt (Yeni) hisseleriyle ilgili yaptığı haberin de etkili olduğu belirtildi. İMKB'nin bu nedenle olağandışı fiyat hareketlerinin yaşandığı hisse senetlerinin sırası geçici olarak ama her gün kapatma operasyonunda ilk uygulamayı da Viking Kağıt hisselerinde yapmaya başladı. Hatırlanacağı gibi haber üzerine Viking Kağıt'ın işlemlerini geçici olarak durduran İMKB, şirketten açıklama istemişti. İMKB'nin yeni uygulamasıyla Viking Kağıt'ın tahtasını kapatıp açıklama isteyecek ve açıklama sonrası yeniden işlemlere başlanacak. Alınan bilgiye göre İMKB bu yolla yatırımcılara "Bu hissede olağanüstü durum var, dikkatli olun!" mesajını hergün verecek. İMKB yönetiminin hisselerin işlem sırasını tüm gün kapatmaya sıcak bakmadığı, likidite ve serbest piyasa koşullarını korumak istediği belirtiliyor. SPK İNCELEME BAŞLATTI İMKB bu uygulamasını şimdilik Viking Kağıt hisseleri için sınırlı tutacak. Ancak, 'somut' olarak olağanüstü hareket görülen diğer hisselerde de aynı yöntem uygulanabilecek. Bu arada, İMKB'nin uzun süredir takip ettiği Viking Kağıt'taki hareketlere ilişkin raporunu Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) gönderdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre SPK konuyu incelemeye aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)