E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB rekora yakın---

İMKB rekora yakın

İMKB rekora yakın
22 Ekim 2012 - 09:07 borsagundem.com

Analistlere göre IMKB, bayram öncesinde 71.777'deki rekoru görmek isteyecek

Bu sabah yurtdışı hafif negatif ama son 12 günde 11 kez artan IMKB, bayram öncesinde 71.777'deki rekoru görmek isteyecektir.
IMKB 100 Endeksi önceki hafta ba şladığı yükseliş rallisine geçen hafta da devam etti. Öyleki 10 gün ardarda yükselen borsa 11. gün olan Per şembe dü şse de 12. gün yine arttı. Önceki hafta Avrupa borsalar ından olumlu ayr ışan IMKB bu hafta ise ayn ı performansı göstermi ş oldu. IMKB haftayı % 1.7 artışla 70.774 seviyesinden kapatırken, bankalar % 1.2 arttı. KCHOL, SAHOL, CCOLA, KRDMD gibi hisseler tarihi zirve rekorlarını kırdı.
JP Morgan'ın yay ınladı ğ ı Rapora göre Fitch, Türkiye`nin kredi notuna ili şkin değerlendirmeyi 8 Kasım'daki Konferans öncesinde yani 5 -7 Kasım arasında yapabilir. Not artırım beklentisini öne çeken bu haber piyasalarda sat ışları engellemektedir. TCMB, faiz koridorunun üst bandını beklentilerin en dü şüğü olan 50 baz puan indirdi. dolar rezervini artırıp (1.8 mlr$) piyasaya likidite vermek için de rezerv opsiyon katsayılarını 0.1 puan artırdı. Enflasyon endişesi ile indirimin az oldu ğu anlaşılıyor. TL haber üzerine 1.80 TL'nin altına inerken, not artırım beklentileri ve di ğer gelişmekte olan ülke merkez bankalarının da faiz indirimine devam ediyor olmaları nedeniyle TL’de ciddi bir de ğer kaybı beklemiyoruz.
Avrupa'da önce Almanya'dan İspanya’ya verilebilecek krediye sıcak baktığı mesajı, ardından İspanya’nın kredi notunun Moody ’s tarafından dü şürülmeyerek korunmas ı İspanya'ya dönük olumlu beklentileri ve Euro'ya talebi artırdı. Öyle ki Avrupa borsaları 3 gün üstüste yükselirken; İspanya 2 yıllık tahvil faizleri % 15 dü ştü, CDS'leri 15 ay ın en düşük seviyesine geriledi. Pazartesi sabah ı 1.29 olan Euro/dolar ise 1.3140'a yükseldi ama haftayı 1.30 civarında kapattı.
Bu sabah Asya'da hafif satılı bir seyir görülürken, emtialarda alıcılı seyir var. Bu hafta Kurban Bayramı nedeniyle IMKB 2,5 gün aç ık olacak. Bu sürede IMKB'nin 71.777'de bulunan tarihi rekorunu kırmasını bekleyebiliriz. Bu yolda dirençler 71.000 ve 71.300 olacakken, düzeltme halinde 70.000-70.100 aralığı tekrar test edilebilir.
GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)