E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİMKB REYSAŞ SORUŞTURMASINI TAMAMLADI---

İMKB REYSAŞ SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

İMKB REYSAŞ SORUŞTURMASINI TAMAMLADI
18 Ağustos 2009 - 07:17 borsagundem.com

Reysaş'taki yüzde 10 payını yanlışlıkla sattığını iddia eden Rıfat Vardar, şirketin yüzde 6,3'ünü temsil eden hisseleri, 1.7 milyon liralık zarara katlanarak borsadan geri aldı.

Reysaş Lojistik'teki ortaklığını yanlışlıkla yaptığı satışla sonlandırarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) yıllarca unutlamayacak bir olaya imza atan Rıfat Vardar, sattığı hisseleri zararına topladı. Cuma günü Reysaş'ın sermayesinin yüzde 10'una denk gelen 6 milyon 101 bin 845 adet şirket hissesini toplam 18.3 milyon liraya sattıktan sonra "yanlışlıkla oldu" açıklamasıyla gündeme gelen Vardar, sattığı hisselerin yarısından fazlasını borsadan satın aldı. Yanlışlıkla sattığını iddia ettiği 6.1 milyon adet hissenin şu ana kadar 3 milyon 724 bin 836 adedini geri alan ve şirketteki payını yüzde 6,3'e yükselten Vardar, bu işlemlerden yaklaşık 1 milyon 680 bin lira zarar etti. Vardar'ın alımları Reysaş hisselerinde ise yüzde 6,7 oranında yükselişe neden oldu. Reysaş hisseleri borsada gün içinde yüzde 8 prim yaptıktan sonra günü 3.48 liradan ve yüzde 6,75 yükselişle tamamladı. Payı yüzde 6,3'e çıktı Reysaş'ın 6.1 milyon adet hisse senedini cuma sabahı yanlışlıkla satan Rıfat Vardar, hemen o gün yanlışını düzeltmeye girişti. Vardar, cuma günü öğleden sonra borsadan 3.10 lira fiyatla 124.836 adet hisseyi 386 bin 991 liraya geri almıştı. Vardar, dün de ilk seansta 1.8 milyon adet hisseyi 3.20-3.52 lira fiyat aralığından satın aldı. Bu işlemin Vardar'a maliyeti ortalama 3.415 liralık fiyattan 6 milyon 147 bin lira oldu. Vardar ikinci seansta da 1.8 milyon adet hisseyi ortalama 3.52 TL fiyattan 6 milyon 344 bin lira ödeyerek satın aldı. Vardar iki günde satın aldığı hisselere toplam 12 milyon 878 bin lira ödedi. Vardar bu hisseleri cuma günü 11 milyon 198 bin liraya satmıştı. Reysaş'ın yüzde 6,3'ünü oluşturan bu hisselerin geri alınmasından Vardar 1 milyon 680 bin lira zarar etmiş oldu. Vardar'ın İMKB'ye dün yaptığı açıklamada 3 milyon 724 bin adet hisse ile şirketteki payının yüzde 8,88'e ulaştığını bildirmesi de dikkatleri çekti. Zira sahip olduğu hisseler şirketin sermayesinin yüzde 6,3'üne karşılık geliyor. Soruşturma tamamlandı Vardar'ın Reysaş'ın yüzde 10'unu yanlışlıkla sattığını açıklamasının ardından İMKB yönetimi, manipülasyon (yapay fiyat oluşturma) geniş kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı. Vardar'ın "yanlışlıkla hisse sattım" açıklamasına "Bizim bu satışla ilgili manipülasyon soruşturması açmamızdan korktuğu için yapmış olabilir" şüphesiyle yaklaşan İMKB yönetimi, soruşturma kapsamında cuma günkü resmi çıkarmış durumda. Yani yanlışlıkla yapıldığı iddia edilen satışın olduğu günle ilgili soruşturma tamamlanmış durumda. İMKB yönetimi şimdi kesin bir karara varmak için geçmişe dönük işlemlerle ilgili olarak incelemelerde bulunuyor. İMKB'nin soruşturma ile ilgili sonuçları birkaç gün içinde Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) iletmesi bekleniyor. REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)