E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİMKB yabancı borsaya ortak oluyor---

İMKB yabancı borsaya ortak oluyor

İMKB yabancı borsaya ortak oluyor
11 Mart 2011 - 08:53 borsagundem.com

SPK Başkanı Akgiray, Ortadoğu’da yaşanan ayaklanmaların Türkiye’yi olumlu etkilediğini belirtti

Ufuk ŞANLI / VATAN
Sermeye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, Ortadoğu’da yaşanan ayaklanmaların Türkiye’ye yönelik sermaye akışını olumlu etkilediğini belirterek, “Arap coğrafyasında yaşanan olaylar Türkiye’ye yönelik sermaye akışını olumlu etkiliyor. Zira para istikrar ve güvenin olduğu yerleri tercih eder. Bu ilginin kalıcı olmasını tercih ederiz” dedi.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, Ortadoğu’da yaşanan halk ayaklanmalarının Türkiye’ye yönelik sermaye akışını olumlu yönde etkilediğini belirtti. Akgiray, “Evet, kısa dönemde Arap coğrafyasında yaşanan olaylar Türkiye’ye yönelik sermaye akışını olumlu etkiliyor. Zira para istikrar ve güvenin olduğu yerleri tercih eder. Ancak biz bu ilginin kalıcı olmasını tercih ederiz. Bunun yolu da bölgede uzun vadeli huzurun sağlanmasından geçiyor” dedi.
VATAN’ın sorularını cevaplandıran SPK Başkanı Akgiray, Ortadoğu ülkelerini sarsan halk ayaklanmalarının Türk sermaye piyasalarına olan ilgiyi arttırdığını ancak meseleye ‘fırsat avcılığı’ gibi yaklaşmadıklarını ifade etti. Akgiray, “Biz meseleleri kısa vadeli değerlendirmiyoruz. Olaylara uzun vadeli bakıyoruz. Böyle baktığımızda da Türkiye ve bölge için en iyisinin toplumsal çatışmaların sona ermesi ve istikrarlı bir düzenin tesis edilmesi olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.
Bosna-Hersek’e ortak oluyoruz
SPK Başkanı Akgiray, İstanbul’u uluslararası finans merkezi yapma yolundaki çalışmaların sürdüğünü belirterek “Kırgız ve Azeri Borsalarının ardından şimdi de Saraybosna Borsası’nın yüzde 15’ini satın almaya hazırlanıyoruz. Bu konuda tüm çalışmalar tamamlandı” bilgisini verdi. Bölgedeki gelişmeleri son derece yakından izlediklerinin altını çizen Akgiray, “ Yeni ortaklıklar için de zemin yokluyoruz” dedi.
Varlığa dayalı menkul kıymetler veya uluslararası piyasalardaki adıyla ‘Sukuk’ konusunda gerekli yasal düzenlemeleri geçen yıl çıkardıklarını hatırlatan Akgiray şunları söyledi: “Burada vergiden kaynaklanan bazı sıkıntılar vardı. Torba Kanun ile sıkıntıların bir bölümü giderildi. Şu anda top önemli ölçüde şirketlerde ben bu yıl içinde ciddi birkaç sukuk ihracı olabileceğini düşünüyorum. İslami finans piyasaları son birkaç yıldır ciddi bir büyümeye imza attı. Sukuk denilince herkesin aklına Körfez bölgesi geliyor ama esas büyük pazar İngiltere, Malezya, Endonezya, Çin gibi ülkelerde. Eğer biz İstanbul’u uluslararası bir finans merkezi yapacaksak bu tür ürünleri de yatırımcılara sunabilmeliyiz.”
Yılbaşından bu yana küresel piyasaları etkisi altına alan çalkantının halka arz süreçlerini olumsuz etkilemesinden endişe ediliyordu. Akgiray, sene başından bu yana 5 şirketin borsaya adım attığını belirterek, “Bu yılın ilk yarısında toplam 20-25 şirketin adım atacağını söylemiştik. Bu hedefi rahatlıkla yakalarız gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)