E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB'de beklentiler (Eti Yatırım)---

İMKB'de beklentiler (Eti Yatırım)

İMKB'de beklentiler (Eti Yatırım)
13 Şubat 2012 - 09:39 borsagundem.com

Hafta içerisinde İMKB'nin 59.300 seviyesini destek yapmaya çalışacağı öngörülüyor

Dün gece Yunan Parlamentosu'nda ek tasarruf tedbirlerinin kabul edilmesinin bugün vadeli borsalara olumlu yönde yansıması nedeniyle İMKB'nin sabaha 59.658 civarından başlangıç yapacağını tahmin ediyoruz.
Yunanistan'da muhalefet liderlerinin uzun görüşmelerin ardından AB ve IMF'nin istemiş olduğu yeni tasarruf paketi üzerinde anlaşmaya varması, Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının Yunanistan'a 130 milyar euro tutarındaki ek yardımı onaylamaması, Almanya'da yayınlanan sanayi üretimi verisinin beklentileri karşılamamasının yarattığı tedirginlik, FED Başkanı Bernanke'nin istihdam ve faiz oranlarına yönelik yaptığı açıklamaların parasal genişlemenin devam edeceği şeklinde algılanması, Çin'in ekonomiyi desteklemek için bankaların konut kredilerinde gevşemeye gideceğinin emtiaya olan talebi artıracağı beklentisi, Avrupa ve İngiltere Merkez Bankalarının faiz kararlarının beklentiler doğrultusunda gelmesi, geçen hafta borsaların kar satışları ile karşılaşmasına neden oldu.
Yeni haftaya geldiğimizde ise, Yunanistan'ın haftaya başlangıçta yine başlıca gündem maddesi olarak ön plana çıktığını görmekteyiz. Dün akşam Yunan Parlamentosu'nda ek tasarruf tedbirlerinin kabul edilmesinin bugüne başlarken borsalara yükseliş yönünde yansıyacak olmasına karşılık esas olarak Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının Çarşamba günü ek yardımı onaylayıp onaylamayacağı izlenecektir. Bu çerçevede, başta bu gelişme olmak üzere, geçen haftaya göre daha yoğun ve önem seviyesi yüksek olan makro verilerin bulunuyor olması gözlerin bu datalara da çevrilmesine yol açacaktır. Verilere ilişkin beklentilerin neredeyse tamamının pozitif yönde olması, hafta boyunca borsaların datalara ilişkin iyimser bir beklenti içerisinde olacağını ortaya koyuyor. Bu nedenle, hafta içerisinde İMKB'nin 59.300 seviyesini destek yapmaya çalışacağını tahmin ediyoruz.
Destekler: 59.300 - 58.500, Dirençler: 60.000 - 61.000 - 62.000
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
KCHOL, KONYA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)