E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB'de beklentiler (Eti Yatırım)---

İMKB'de beklentiler (Eti Yatırım)

İMKB'de beklentiler (Eti Yatırım)
26 Aralık 2011 - 09:37 borsagundem.com

IMKB-100 endeksinin güne %0,5 civarında artıda başlayarak günü yine artıda kalarak kapatması bekleniyor

Noel tatili nedeniyle bugün kapalı olan ABD ve Avrupa'nın aksine, Asya borsalarının Cuma günü açıklanan ve beklentilerden iyi gelen ABD verileriyle artıda seyretmesini göz önünde bulundurarak IMKB-100 endeksinin bugüne 52.209 (+260 puan) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
IMF'ye sağlanacak 150 milyar € kaynak üzerinde anlaşmaya varılmasına karşılık bunun yeterli olmadığı endişeleri, yeni bankacılık kurallarının ek sermaye gerektirmesi, Kuzey Kore liderinin ölümünün ardından herhangi bir askeri hareketliliğin yaşanmamasının getirdiği rahatlama, Almanya'da yayınlanan IFO iş dünyası güveninin iyileşme göstererek beklentilerin aksine iyi gelmesi, ABD'de açıklanan konut başlangıçları ve inşaat izinleri datalarının iyi çıkması, Avrupa MB'nın 3 yıllık fonlama yaparak bankaların elini rahatlatması, ABD'de Cumhuriyetçilerin ücretlerden alınan vergide indirimin iki ay daha uzatılmasını kabul etmesi gibi gelişmeler geçtiğimiz hafta piyasalara yön verdi ve bu çerçevede de ABD - Avrupa borsaları haftayı ortalama %3 yükselişle tamamladı.
Ayın ve yılın son haftasının piyasa gündemine baktığımızda, önceki haftalara nazaran daha az sayıda ve önem derecesi yine nispeten daha düşük makro ekonomik veriler olduğunu görmekteyiz. Gerek bu sebep gerekse Noel sonrası yılın son ve kısa haftasına girilmesinin de etkisiyle piyasaların düşük işlem hacimleriyle daha istikrarlı kapanışlar sergileyeceğini tahmin ediyoruz. ABD'de Cuma günü açıklanan dayanıklı mal siparişleri ve yeni konut satışları verilerinin beklentilerden iyi gelmesinin tüketici güvenini artırarak Asyalı ihracatçıların hisselerini desteklemesi, Asya Pasifik borsalarının haftanın ilk gününü artıda tamamlamasına neden olurken, benzer durumun Noel tatili nedeniyle kapalı olacak ABD - Avrupa borsalarının aksine IMKB'de bugün fiyatlandırılacağını tahmin ediyoruz. Bu sebeple, IMKB-100 endeksinin güne %0,5 civarında artıda başlayarak günü yine artıda kalarak kapatmasını bekliyoruz.
Destekler: 51.800 - 51.500 - 51.000 - 50.500, Dirençler: 52.300 - 53.000
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
AKSA, ECILC

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)