E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB'de beklentiler (Eti Yatırım)---

İMKB'de beklentiler (Eti Yatırım)

İMKB'de beklentiler (Eti Yatırım)
26 Ekim 2011 - 09:41 borsagundem.com

İMKB'nin bugüne 56.300 civarından başlayacağı tahmin ediliyor

ABD borsalarının dünü %2'ye yakın ekside kapatmasına karşılık TCMB'nin enflasyon raporunda TL'nin değer kazanmasına yönelik yapacağı açıklamaların pozitif beklentileri nedeniyle IMKB'nin bugüne 56.300 civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Bugünkü Avrupa Birliği liderler zirvesi öncesinde mevcut görüş ayrılıklarının nihai bir çözüme engel olacağı tedirginliği yaratması, Avrupa Birliği Maliye Bakanları toplantısının ertelendiğinin duyurulması, İtalya'da Berlusconi koalisyon hükümetinin AB'nin istekleri karşısında dağılma riski taşıması, ABD'de yayınlanan ve önemli bir öncü gösterge olan tüketici güveni verisinin 46.0 olan beklentilerin aksine ciddi bir düşüş sergileyerek 39.8 seviyesine gerilemesi dün global borsa endekslerinde düşüş yönlü seyirler izlenmesine neden olurken, düşüşün boyutu ABD borsa endekslerinde %2'lere kadar ulaştı. TCMB'nin bugün yapacağı Enflasyon Raporu konulu toplantısında TL'nin değerinin artırılmasına yönelik bir dizi eylem planı açıklayacağı beklentisi ise, birkaç gündür yurtdışından negatif yönde ayrışan IMKB'nin bu defa pozitif ayrışarak günü kayıpsız tamamlamasına neden oldu.
Dün Avrupa borsalarında bir ara artan kayıplara rağmen IMKB-100 endeksinin yine 55.800 seviyesinde tutunması ve günü kayıpsız kapatması teknik açıdan olumlu olsa da, önemli olarak gördüğümüz bu noktanın kırılıp kırılmayacağı bugünkü AB liderler zirvesi ve TCMB'nin açıklamaları neticesinde tayin edilecektir. TCMB'nin enflasyonu kontrol altına almak, kurları düşürmek ve TL'nin değerini artırabilmek için bugün yapacağı açıklamaların banka hisseleri üzerinden IMKB'ye olumlu yansıyacağını düşünüyor olsak da akşamki toplantıya ilişkin çok iyimser olamayışımız biraz temkinli olmayı ve bugün bir miktar hisse azatlımı gereğini beraberinde getiriyor.
Destekler: 55.800 - 52.900, Dirençler: 57.300 - 58.000 - 59.000 - 60.000
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: ENKAI, GUBRF

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)