E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB'de beklentiler (Eti Yatırım)---

İMKB'de beklentiler (Eti Yatırım)

İMKB'de beklentiler (Eti Yatırım)
28 Ekim 2011 - 09:14 borsagundem.com

IMKB'nin 56.900 puan civarından başlayacağı tahmin ediliyor

Avrupa Birliği liderlerinin aldığı kararların pozitif etkisinin dün yurtdışı piyasalarda yeterince fiyatlandırılmış olması nedeniyle bugün daha temkinli ve sabit bir piyasa beklentimizle IMKB'nin 56.900 puan civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Avrupa Birliği liderlerinin, Yunanistan'ın borcunda %50 indirime gitme, EFSF'nin büyüklüğünün 1 trilyon €'ya çıkartma ve asgari sermaye yeterlilik oranını %9 olması konularında anlaşmaya varması, dün global borsa endekslerine rahat bir nefes aldırdı. Dün ayrıca, ABD'de yayınlanan büyüme ve haftalık işsizlik maaş başvuruları gibi dataların da beklentilere paralel gelmesi bu olumlu havanın devam etmesine yardımcı oldu ve Avrupa borsaları ortalama %4, ABD borsaları ise %3 civarında yükselişler sergiledi. TCMB'nin mevduatlar için kısa vadeli zorunlu karşılık oranlarını düşürmesine rağmen önceki gün yaptığı açıklamaların çok farklı bir para politikası ortaya koymasını gerekçe göstererek JP Morgan'ın Türkiye hisse senetlerine yönelik tavsiyesini düşürmesi ise, IMKB'deki yükselişin boyutunu sınırlayarak %2.1 seviyesinde tuttu.
Dün IMKB kapandıktan sonra ABD borsalarında yükselişlerin devam etmesine karşılık sabah itibarıyla ABD vadeli borsalarında bu kazançların bir kısmının geri verilmesi yeni güne yatayda bir başlangıç yapılacağının işaretini veriyor. Bugün ve hafta sonunda AB liderlerinin aldığı kararların detaylarının irdelenmek isteneceğini göz önünde bulundurarak, bazı konular netlik kazanıncaya kadar yeni hisse pozisyonu açılmasını önermiyoruz. Bugün yurtiçi piyasaların yarım gün olması nedeniyle önceki günlere göre daha sığ işlem hacmiyle hafta sonu riskinin alınmak istenmeyeceğini tahmin ediyoruz.
Destekler: 55.800 - 55.400 - 52.900, Dirençler: 57.300 - 58.000
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: AKSA, ECILC

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)