E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB'de bugün (İş Yatırım)---

İMKB'de bugün (İş Yatırım)

İMKB'de bugün (İş Yatırım)
28 Mart 2012 - 09:40 borsagundem.com

İMKB’nin bugün güne asagı yönlü baslayacagı ve 62.000 – 62.500 bandında dengelenmeye çalısacagı düşünülüyor

Asya piyasalarında sirket karlarına iliskin endiseler ve ABD istihdamına yönelik olumsuz yorumlar Asya piyasalarını baskı altında tuttu. Arcelor Mittal’in Eregli Demir Çelik’teki %12,4’e kadar payını satacagı açıklaması bugün İMKB’nin performansını olumsuz etkileyebilir. Hatırlanacagı üzere Erdemir İMKB 100 endeksinde %1,78 agırlıga sahip. Akbank ve Erdemir gibi endekste yüksek agırlıga sahip sirketlerin ortakları tarafından gerçeklestirilecek hisse satısları piyasa üzerinde baskı yaratacak gibi görünüyor.
Dün İMKB100 endeksi 63.000 düzeyini test ettikten sonra kar satısları ile karsılasırken günü %0,11 deger kaybıyla 62.491 düzeyinde kapadı. Önceki gün yasanan rallilerin ardından dün ABD piyasalarının ve bu sabah da Asya piyasalarının benzer sekilde hareket ettigini görüyoruz. Sonuçta İMKB’nin bugün güne asagı yönlü baslayacagını ve 62.000 – 62.500 bandında dengelenmeye çalısacagını düsünüyoruz. Birinci çeyregin sonuna yaklasırken fon hareketleri nedeniyle geri çekilmeler veya tepkiler görülebilir ancak yine de borsanın yönünü dıs piyasalar tayin edecek.
Yurtiçi gündemde CCOLA’nın mali tablo açıklamaları izlenecek. s Yatırım olarak sirketin son çeyrekte 1 milyon TL net kar elde ettigini tahmin ediyoruz. Ortalama piyasa tahmini ise 16 milyon TL düzeyinde. Yurtdısı gündemde ise ABD konut kredisi basvuruları ve dayanıklı tüketim malları siparisleri takip edilecek. Tezgahüstü islemlerde gösterge kıymet %9,47 bilesik faizde islem görürken dolar kuru 1,7880 TL düzeyinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)