E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİMKB’de üç isim topun ağzında---

İMKB’de üç isim topun ağzında

İMKB’de üç isim topun ağzında
27 Ocak 2012 - 07:36 borsagundem.com

İbrahim Turhan’ın İMKB Başkanlığına getirilmesiyle başlayan değişimin başkan yardımcılarıyla devam etmesi bekleniyor

İMKB Başkanlığına İbrahim Turhan’ın atanmasıyla başlayan değişimin başkan yardımcılarına sıçraması bekleniyor. İlk etapta 9 başkan yardımcılığından üçünün görevden alınabileceği iddiası kulislerde konuşuluyor.
İddialara göre İMKB Birinci Başkan Yardımcısı İbrahim Kurban, Başkan Yardımcısı Emin Ali Gündez ve Başkan Yardımcısı Esin Akbulut değişim sürecinde görevini kaybedebilecek isimler. İMKB başkan yardımcılarına bağlı müdürlüklerin azalması ayrılığın ilk sinyali olarak yorumlanıyor. Gündez ve Akbulut’a birer müdürlük bağlı, Kurban ise iki müdürlüğü yönetiyor.
İMKB Birinci Başkan Yardımcısı İbrahim Kurban, 1999 yılında İMKB’ye katıldı. 2008 yılında yani Hüseyin Erkan döneminde İMKB Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Kurban, şu anda tahvil piyasaları ve yabancı menkul kıymetlerinden sorumlu müdürlükleri yönetiyor. Birinci Başkan Yardımcısı Kurban’a şu an sadece iki müdürlük bağlı olması İMKB yönetiminde çok aktif bir görevi bulunmadığı anlamına geliyor. Emin Ali Gündez ise 1990 yılında İMKB’ye katılan isimlerden. 1994 yılından beri İMKB’de Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor. Yani Osman Birsen döneminden bugüne bu görevini yürüten isimlerden biri Gündez.
1993 yılında İMKB’ye katılan Dr. Esin Akbulut da 1994 yılından beri İMKB’de Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor. Osman Birsen ve Hüseyin Erkan ile çalışma fırsatı bulan Akbulut’a şu an sadece Kotasyon Müdürlüğü bağlı. İstinye kulislerinde “Başkan yardımcısına tek bir müdürlüğün bağlı olması aslında derecesinin müdürlük seviyesine geldiği anlamına geliyor” şeklinde yorumlar yapılıyor.
İbrahim Turhan ile başlayan değişimin önümüzdeki günlerde alt kademelere doğru devam etmesi bekleniyor. Sadece başkan yardımcılarının değil bazı müdürlerin görevinde de değişiklik olabileceği belirtiliyor.
www.borsagundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Andromed27 Ocak 2012 12:59

    bazı tahtalarda hiç utanmadan bazı brokerler 31ve69 adetlik işlem yapıyorlar

  • hakan26 Ocak 2012 22:53

    bize bir yararı yokki bunların adamlar değişiyo borsa hala aynı kumarhane gibi çalışıyo bugün yükselen tavan yapan kağıtlara bi bakın nedemek istediğim anlaşılır birde şu 1 lot 1 lot alışlara bi çözüm bulun ben şu anda operasyon olan kağıtlar belli bunlar neden şimdiden incelemeye alınmıyoda küçük yatırımcının canı yandığı zaman akıllarına geliyo anlamış değilim.köe havuzu da bir an önce bitirirler inşallah

  • salim26 Ocak 2012 19:01

    Faydası görülüyor işte,borsa yükseliyor.

  • 26 Ocak 2012 17:50

    bana ne faydası olacak görevden almaların!!!

  • mıkkım26 Ocak 2012 15:58

    imkb deki degişim ne işe yaradı,derinlik bedava verilsin,alıcı satıları görelim,şeffaf olalım kankalar.