E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB'de zayıf seyir bekleniyor---

İMKB'de zayıf seyir bekleniyor

İMKB'de zayıf seyir bekleniyor
21 Şubat 2013 - 09:32 borsagundem.com

Endeksi zayıf açılmasının ardından 78.000 desteğini gün içinde test edebileceği tahmin ediliyor

Yatırım Finansman Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Günlük Bülteni:
"İMKB-100 Endeksi önceki gün 78.000 seviyesinin hemen üzerinde açılmasının ardından bu seviyenin hemen altında kapanmıştı. Dün de kuvvetli açılışının ardından 78.700’e kadar yükselen endeks ikinci seans açılışında 78.000 seviyesini tekrar test etti. Yurt dışı piyasalarda oldukça sakin bir seyrin sürdüğü saatlerde önce 78.000 seviyesine kadar geri çekilen endeks, ardından bu kez 1.000 puan sıçrayarak en yüksek 79.074 seviyesini gördü. Daha önce 77.200 desteği etrafında benzer hareketler sergileyen endeksin, söz konusu desteğini 78.000 seviyesine doğru kaydırmaya çalıştığını tahmin ediyoruz. Ancak banka hisselerinden destek alamadığı sürece bu çabasının sonuç vermesinin güç olduğunu düşünüyoruz.
Baktığımızda endeksin dün %0.79 değer kazanarak 78.891 seviyesinden kapanmasında %1.0 yükselen sanayi sektörü hisselerinin etkili olduğunu, banka hisselerinin ise yatay kaldığını görüyoruz. İMKB-100 Endeksine dün pozitif yönde en fazla katkıyı sağlayan ilk 15 hisse içinde banka hisselerinden sadece HALKB yer alırken, KCHOL, BIMAS, TUPS ve SAHOL gibi sanayi hisseleri en fazla katkı sağlayan oldu. Merkez Bankası'nın faiz koridorunun alt bandında 25 baz puan indirime gitmesinin ardından dün ekonomistlerle yapılan toplantıda alınan kararların net etkisinin sıkılaştırıcı olduğu vurgulandı. Toplantıya katılan ekonomistler ve bankacılar TL'deki değerlenme ve kredi artış hızının seyrine bağlı olarak TCMB’nin benzer adımlar atabileceği sinyalini verdiğini söylediler.
Yurt dışında ise ABD’de dün açıklanan Ocak ayı yeni konut inşaatları verisinin beklentilerin altında kalması ile birlikte başlayan kâr satışları, FED tutanaklarının açıklanmasından sonra sertleşti. Tutanaklarda bazı Fed yetkililerinin Aralık ayında olduğu gibi Ocak ayında da parasal genişleme adımlarının azaltılması veya durdurulması yönünde görüş bildirdiği ortaya çıktı. Tutanaklarda “bazı”, “birkaç” veya “çok sayıda” şeklinde tanımlanan üyelerin kimler olduğu yer almıyor. Ancak önceki tutanaklardan farklı olarak varlık alımlarının durdurulması veya azaltılması yönündeki görüşlerin bu kez belli bir tarihe vurgu yapmadığı gözleniyor. Hatırlanacağı üzere bir önceki tutanaklar 2013 sonuna işaret edilmekteydi. Açıklanan tutanakların ardından Dolar para birimleri sepeti karşısında üç ayın en yüksek seviyesine yaklaşırken, spot altının onsu 1.555 ile yedi ayın en düşük seviyesine geriledi. ABD borsaları dün %1.25 değer kaybetti. Avrupa borsaları ise %0.46 düştü.
Bugün Asya borsaları da FED’in tahvil alım programını yavaşlatabileceği endişeleriyle ortalama %1.0-%1.5 değer kaybetti. Ayrıca bir hedge fonunun emtiadaki büyük pozisyonlarını kapatmakta olduğuna ilişkin söylentiler etkili oldu. ABD vadelileri hafif ekside seyrediyor. Avrupa borsalarının ise %0.50-%0.75 arasında satıcılı açılması bekleniyor. Gösterge tahvilin faizi dün 2 baz puan düşerek %5.64 seviyesinden kapanmasının ardından bugün tezgâhüstü piyasada %5.65-%5.88 aralığında işlem görüyor.
Endeksi zayıf açılmasının ardından 78.000 desteğini gün içinde test edebileceğini tahmin ediyoruz." YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)