E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİMKB'ye kim ortak olacak?---

İMKB'ye kim ortak olacak?

İMKB'ye kim ortak olacak?
16 Ocak 2013 - 07:15 borsagundem.com

İMKB, yeni yapılanmasının ardından kurulacak olan Borsa İstanbul için stratejik ortaklık görüşmeleri yapıyor

Borsa İstanbul A.Ş’nin teknolojik altyapısını güçlendirmek üzere stratejik ortaklık görüşmeleri yürüttüğü gruplar arasında ABD’nin en büyük vadeli işlemler ve opsiyon borsası işletmecisi CME Group Inc, Alman Deutsche Boerse ve NYSE (New York Borsası) Euronext yer alıyor. İstanbul’un Uluslararası Finans Merkezi çalışmaları kapsamında İMKB’nin şirketleşerek Borsa İstanbul A.Ş’nin kurulması ve teknik altyapının yenilenme sürecine geçilmesi ve ardından da halka arzı planlanıyor. Bütün bu sürecin hayata geçmesi için stratejik ortaklıklar ön adımı oluşturacak.
STRATEJİK ORTAKLIK
Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, “Deutsche Boerse ve NYSE ile görüştükleri daha önceden de yansımıştı. CME de görüşülen gruplardan birisi, toplamda 4-5 grup ile görüşülüyor” dedi. Bir başka kaynak ise, Deutsche Boerse ile yapılan görüşmelerin ortaklıktan ziyade işbirliği amaçlı olduğunu söyledi. Süreç hakkında bilgi sahibi bir diğer kaynak ise NYSE ile hisse alımı, teknolojik know-how paylaşımı ve karşılıklı hisse kotasyonları konularında görüşüldüğünü ancak görüşmelerin henüz ileri aşamada olmadığını söyledi. Deutsche Boerse, NYSE ve CME Group yetkilileri ise konu hakkında yorum yapmadılar.İMKB Başkanı İbrahim Turhan, stratejik ortaklık için görüşmelerini sürdürdüklerini belirterek, temmuz sonuna kadar süreci sonlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)