E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİMKB’ye sürpriz başkan adayı! ---

İMKB’ye sürpriz başkan adayı!

İMKB’ye sürpriz başkan adayı!
22 Eylül 2011 - 08:14 borsagundem.com

İMKB Başkanlığı için piyasanın çok yakından tanıdığı bir isim Ankara kulislerinde sesli olarak dile getiriliyor

2 Kasım 2007 tarihinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanlığı’na atanan Hüseyin Erkan’ın görev süresinin dolmasına yaklaşık bir yıl kala başkanlık için yeni isimler Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı. Kulislerde gündeme gelen adaylar arasında en güçlü isim ise Berra Doğaner (Kılıç). Doğaner, 2009 yılında üstlendiği Turkish Yatırım Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini ise halen sürdürüyor.
Borsacıların yakından tanıdığı bir isim olan Berra Doğaner ayın zamanda İMKB Yönetim Kurulu üyesi. Mesleğe ilk adımını Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) atan Doğaner, 27 yıldır sektörün içerisinde. İMKB Uyuşmazlık Komitesi Üyeliği ve Takasbank Denetim Kurulu Üyeliği görevinden sonra Mayıs 2007’de görev süresi dolan İMKB Yönetim Kurulu üyesi Özen Göksel'in yerine atan Doğaner, bu yıl bir dönem daha yeni yönetime atanmıştı.
Seçim döneminde Takasbank yönetimindeki değişimin İMKB’de de devam edeceği bekleniyordu ki, 105 aracı kurumun katılımıyla gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören İMKB Olağan Genel Kurulu’nda oyların yüzde 62’sini alarak yeniden yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçilmişti.
Doğaner isminin İMKB Başkanlığı için geçmesindeki en büyük faktörün ise İMKB Yönetim Kurulu’na ikinci kez atandıktan hemen sonra evlendiği Hakan Doğaner olduğu söyleniyor. 49 yaşındaki Berra Doğaner, ikinci evliliğini geçen yıl sonbaharında Hakan Doğaner ile yapmıştı. 27 yıldır borsada öne çıkan ‘Kılıç’ soyadını da ‘Doğaner’ olarak değiştirmesi herkesi şaşırtmıştı!
Hakan Doğaner, piyasalarda ve ekonomi dünyasında çok tanınan bir isim değil. Hatta ne iş yaptığını bilen insan sayısı da çok az…
Berra Doğaner’in, evlendikten hemen sonra arkadaşlarına, “Piyasalardan koptuktan sonra Hakan ile birlikte Anadolu’da yaşamayı düşünüyorum” dediği biliniyor.
İki çocuk sahibi Berra Hanım’ı evlilik masasına taşıyan ve soyadını bile değiştirmeyi başaran Hakan Doğaner, çok gizemli bir isim. Bize bu bilgilere aktaran kişi de Ankara kulislerine hakim ve ekonomi yönetimine çok yakın isim… Doğaner’in AK Parti’ye çok yakın birisi olduğunu ve eşinin İMKB Başkanı olması için de yoğun kulis yaptığını dile getirdi.
Bu arada, Berra Doğaner’in ismi geçmişte de hem İMKB Başkanlığı hem de SPK Başkanlığı için defalarca gündeme gelmişti. Bakalım isim değişikliği Berra Doğaner’i İMKB Başkanlık koltuğuna taşıyabilecek mi?
Borsagundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayhan23 Eylül 2011 08:51

    Senelerdir bir Berra Kılıç adı dolaşır durur. Bence emekli olsun, çocuklarına daha fazla zaman ayırsın. Bu durum borsacılar ayakta ölür tezini doğruluyor. Eski başkan Muharrem Karslı da ilerlemiş yaşına rağmen önce AKP'den milletvekil daha sonra Ziraat Bankası yönetim kurulu başkanlığı. Nedir bu hırs?

  • vatandaş22 Eylül 2011 11:39

    sonme hissesinin sahibi 1.5 yıl önce tvlere çıkıp makinalar çalışmıyor hisseler 1 tl den 10 tl ye neden çıktı anlamıyorum diyordu. şimdi aynı tezgah kuruldu ve yine imkb ve başkanı seyrediyor.

  • hissedar21 Eylül 2011 23:30

    sn.hüseyin erkan zamanında akla hayale gelmeyen spekülasyonlar yapıldı.cemaş 2 tl den 18 tl ye 15 günde fırladı.sonme idgyo bunlardan bazıları saysam sayfa yetmez beyefendi seyretmeyle ve tvlerde kendi reklamını yapmayla yetindi.bence burayı zaten haketmiyordu