E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİngiliz yetkiliden faiz yorumu---

İngiliz yetkiliden faiz yorumu

İngiliz yetkiliden faiz yorumu
25 Haziran 2013 - 20:30 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Sir Meryyn King hükümetleri faiz konusunda uyardı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Sir Mervyn King dünya ekonomilerinin "normal" faiz oranlarına bir dönüşe "hiçbir şekilde yakın" olmadığı konusunda uyardı.
Sir Mervyn Hazine Komitesi önünde, başkan olarak son konuşmasını yaptı. Sir Mervyn teşvik önlemlerine son verilmesi ve faiz oranlarının yükseltilmesinin ancak önemli bir ekonomik gelişme ardından gelebileceğini söyledi.Ayrıca yeterli çaba göstermediği içinde hükümetleri eleştirdi.Sir Mervyn, ABD'den gelen, teşvik önlemlerinin azaltılacağına yönelik göstergelerin de yanlış yorumlandığı konusunda uyardı. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın teşvik önlemlerini ne zaman ve nasıl azaltacağına ilişkin kaygılar son haftalarda hisse senedi piyasalarında düşüşlere yol açtı.
Sir Mervyn, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin bir iletişim hatası yapmış olmuş olduğunu da  kabul etmedi.
İngiliz yetkili, Fed'in aktif satın alma operasyonunu durdurmayı değil, bugünkü miktarı olan ayda 85 milyar dolardan aşağı çekmeyi planlamadığını kaydetti. Sir Mervyn, Banka'nın kendi parasal genişleme programını artırmayı savunmuş, ancak son toplantılarında diğer Para Politikası Kurulu üyeleri karşısında azınlıkta kalmıştı. (BBC TÜRKÇE)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)