E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngilizler Erdoğan'ı çok kızdıracak!---

İngilizler Erdoğan'ı çok kızdıracak!

İngilizler Erdoğan'ı çok kızdıracak!
27 Ağustos 2013 - 10:12 borsagundem.com

Orta Doğu'daki dengeleri masaya yatıran Financial Times'ta şok ifadeler: ABD Başkanı Obama'nın müttefiklerinden biri olan Erdoğan dengesizleşti...

Orta Doğu'daki dengelerin sarsılmasıyla Obama-Erdoğan ittifakının bozulduğu, bunun sebebinin de Erdoğan'ın 'dengesiz' tavırları olduğu iddia edildi.
Financial Times gazetesi için bir makale kaleme alan Gideon Rachman, Amerika'nın bel bağladığı müttefiklik ilişkilerinin teker teker çatladığını yazıyor.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre Amerika'nın Orta Doğu'da en çok İsrail, Suudi Arabistan, Mısır, Türkiye ve Körfez ülkelerine güvendiğini hatırlatan Rachman, Obama'yı büyük dış politika kararlarının beklediğini söylüyor.
Rachman'a göre Obama, Orta Doğu'da Amerikan etkisinin azalmasını isterken, müttefikler de farklı yönlerde gitmeye başlıyor.
Rachman, buna örnek olarak Mısır'daki gelişmeleri sunuyor: "Washington, Mısır'daki karşı devrimi desteklese bazı müttefiklerini mutlu, bazılarını da mutsuz edecektir. Amerika'nın bölgedeki en eski müttefiki ve destekçisi Suudi Arabistan, Mısır'daki darbeyi destekliyor. İsrail de Kahire'deki gelişmelerden memnun.
ERDOĞAN OBAMA'NIN DOSTLUĞUNU KAZANMIŞTI
Türk hükümetiyse Mısır'da olanlara oldukça öfkeli. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Obama'nın dostluğunu kazanmış bir lider. Eskiden Obama yönetiminde bulunan Vali Nasr, bir kitabında Obama'nın Erdoğan'ı sıklıkla aradığını ve 'tüm dünya liderlerinden daha çok onunla görüştüğünü' söylüyor.
ERDOĞAN DENGESİZ DAVRANMAYA BAŞLADI
Ama Erdoğan gittikçe daha da dengesiz davranmaya başladı. Ülkesindeki sokak protestolarının Mısır'da olduğu gibi bir askeri darbenin habercisi olduğuna inanıyor.
Ayrıca baskı altında gittikçe daha da kulağa garip gelen komplo teorilerine başvuruyor. Örneğin, geçen hafta Mısır'daki darbenin İsrail tarafından tasarlandığını iddia etti.
Obama, Türkiye ile İsrail arasındaki söz savaşını sonlandırdığını düşünüyordu. Ama şimdi bu hassas ittifak bir kez daha çatlıyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Byk27 Ağustos 2013 18:56

    BOP projesi için AKP kullanıldı.Ilımlı islam anlayışında Emperyalizmin anlayışı değiştiği için RTE'yi tasfiye edecekler gözüküyor.

  • ata27 Ağustos 2013 16:56

    belki de kendileri geç fark etme özürlüsüdürler...

  • titredim kendime gelir miyim peki27 Ağustos 2013 15:28

    siyonistler niye şerefsiz olsun adamlar oyunu yordamıyla oynuyor bağırıp çağırmakla nereye kadar ...? Diplomasi ince ayar işidir kürsüden nalet okumakla devlet adamı olunuyorsa kamyon şoförü laz ismailden daha iyisi çıkmaz

  • ÖZÜNE DÖN27 Ağustos 2013 12:30

    eee zamanında bennn bop eş başkanıyım diye gururlana gururlana söylersen sonrada yapılan şerefsizlikleri ifşa eddersen adamlarda sana dengesizleşti derler. kim verdi bunlara bu cürreti.. ewet dünyadaki bütün şerefsizliklerde siyonist ve emperyalist şeytani zihniyetteki insanların eli var .. mısırda suriyede hatta pkk adı altında türkiyede.. insanlar acı çekiyor ölüyor ÖLÜYOR.. uyanık olalım kardeşim ALLAH yardımcımız olsun ..

  • akb27 Ağustos 2013 11:30

    Sizin evde babanız çok herhalde,bir evde bir baba olur.Babamız ingilizler diyenler adamlar haklı diyebiliyor.

  • Paranoyak 27 Ağustos 2013 11:28

    Bu da mı gol diil "Usta" :)

  • cemalmızıkacı27 Ağustos 2013 11:12

    adamlar haklı

  • günaydın27 Ağustos 2013 10:41

    ne olduysa narkozdan sonra oldu