E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİngilizler Türk altınının peşinde!---

İngilizler Türk altınının peşinde!

İngilizler Türk altınının peşinde!
01 Kasım 2012 - 10:48 borsagundem.com

İran ve Arap dünyasına altın ihracatındaki patlama 'yakın plan'a alındı

İngiliz Financial Times, Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne altın ihracatının arttığına dikkat çekerek, altın satışındaki patlamanın İran'ın talebinin artmasından kaynaklandığını belirtti. Gazete, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye'den satın aldığı altın miktarının hızla arttığını belirterek bu ülkenin bir numaralı ihraç pazarı haline geldiğini yazdı.
Gazeteye göre altın satışındaki patlama İran'ın talebinin artmasından kaynaklanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Tahran'ın geleneksel antreposu olarak biliniyor ve İran, parasının hızla değer kaybetmesi, artan enflasyon ve bankalarına yönelik uluslararası yaptırımlar nedeniyle koruma için altına yöneliyor.
Financial Times dün açıklanan Eylül ayı ihracat rakamlarına dayanarak bir ay içinde 1.6 milyar dolarlık altın aynı dönem içinde 1 milyar 100 milyon dolarlık da otomobil satıldığını belirtiyor. Bu rakamlara göre, Birleşik Arap Emirlikleri iki aydır üst üste Almanya'yı geride bırakarak en fazla dış satımın yapıldığı ülke oldu. Eylül 2011'e kıyasla Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılan satış yüzde 450 oranında artış gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)