E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere 4. çeyrekte yüzde 0.5 büyüdü---

İngiltere 4. çeyrekte yüzde 0.5 büyüdü

İngiltere 4. çeyrekte yüzde 0.5 büyüdü
25 Şubat 2016 - 13:22 borsagundem.com

İngiltere ekonomisi 4. çeyrekte, güçlü iç talebin desteğiyle çeyreklik bazda yüzde 0.5 büyüdü

İngiltere ekonomisi dördüncü çeyrekte, küresel yavaşlama ihracatçılar ve işletme yatırımlarını olumsuz etkilerken, tüketici harcamalarının desteğiyle ardı ardına 12. defa büyüme kaydetti.

Ulusal İstatistik Ofisi'nin Perşembe günkü açıklamasına göre İngiltere'de hanehalkı tüketimi Ekim ve Aralık ayları arasında yüzde 0.7 artarak, ikinci çeyrekte de düşmeye devam eden ihracatın ve işletme yatırımlarında görülen yaklaşık iki yılın en sert düşüşünün etkilerini dengeledi. Ekonomiye ilişkin ilk büyüme tahmini revize edilmedi ve yüzde 0.5 olarak gerçekleşti. Bir önceki çeyrekte ise yüzde 0.4 düştü.

Rakamlar, küresel ekonomide sorunların derinleştiği bir ortamda tamamen iç taleple çevrilen bir ekonomi tablosu çiziyor.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde (AB) kalıp kalmayacağını belirleyecek 23 Haziran referandumuna doğru büyüme endişesinin azalabileceğine ilişkin endişeler mevcut. Anketler çıkacak sonucu tahmin etmenin zor olduğunu işaret ederken, sterlin değer kaybetti ve İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney yetkililerin gerekirse para politikasını genişletebileceğinin sinyalini verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)