E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere Başbakanı Johnson: Aramco saldırılarının arkasında İran var---

İngiltere Başbakanı Johnson: Aramco saldırılarının arkasında İran var

İngiltere Başbakanı Johnson: Aramco saldırılarının arkasında İran var
23 Eylül 2019 - 10:12 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson kısa süre önce Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine düzenlenen hava saldırılarının sorumlusunun İran olduğuna inandıklarını açıkladı.

Johnson, İran'a verilecek ortak yanıt konusunda Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupalı müttefikler ile işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti. New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na giderken uçakta konuşan Johnson, “Aramco saldırıları konusunda Birleşik Krallık yüksek derecede olasılıkla İran'a sorumluluk yüklüyor. İran'ın gerçekten de sorumlu olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

14 Eylül'de petrol devi Aramco'nun iki rafinerisine insansız hava araçları ile yapılan saldırıları Yemen’deki Şii Husi milisler üstlenmişti. Fakat Suudi Arabistan daha önce de Körfez'de yaşanan petrol saldırılarında olduğu gibi olaydan İran'ı sorumlu tutmuştu.

Suudi Arabistan'a destek veren Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da olayda Tahran yönetimini suçlamıştı. Nükleer Anlaşmadan çekildikten sonra İran'a yönelik yaptırımları tekrar devreye sokan ABD Başkanı Donald Trump, saldırıya karşılık vermeye odaklandıklarını ve çok sayıda ihtimali gözden geçirdiklerini belirtti.

İddiaları reddeden Tahran, cumartesi günkü saldırıların sorumlularına ilişkin bir tez ortaya atmadı. Fakat ABD'nin suçlamalarının ardından Amerikan askeri üsleri ve savaş gemilerinin İran füzelerinin menzili içinde olduğu tehdidinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A.Numan KARATAŞ23 Eylül 2019 11:07

    ya zaten zürrüyet yoksunusun bir de akıl yoksunlugu yeterli konusmasan daha iyi

  • Selahattin abi23 Eylül 2019 10:40

    Heee İran var aaa.İşiniz gücünüz yalan dolan .Kanıt yok hiçbir şey yok İran olduğuna inanıyormuş.Emperyalist soytarılar.Kendileri yapıp İran üzerine yıkmak ve Dünya kamuoyunu buna inandırmak klasik yalan propaganda her zaman yaptıkları bu