E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİngiltere büyüme hedefliyor---

İngiltere büyüme hedefliyor

İngiltere büyüme hedefliyor
25 Mart 2011 - 01:05 borsagundem.com

Büyüme tahminini % 2.1'den, 1.7'ye düşüren İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, yeni bütçenin büyüme odaklı olduğunu söyledi

Osborne, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı olan Avam Kamarasında ülkenin 2011 bütçesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bugünkü bütçe ülkemizin ekonomisinin reformuyla ilgilidir. Bu bütçeyle, yatırımları teşvik etmeyi amaçlıyoruz, vergileri artırmayı değil" dedi.

Ekonominin iyileşmesi için sadece istikrarın yeterli olmadığını, büyümenin de önemli olduğunu vurgulayan Osborne, ülkenin büyüme tahmininin bu yıl için yüzde 2.1'den, yüzde 1.7'ye düşürüldüğünü kaydetti.

Osborne, ülkedeki Bütçe Sorumluluğu Kurumunun (OBR) ayrıca 2012 yılı için de büyüme tahminini yüzde 2.6'dan yüzde 2.5'e düşürdüğünü belirtti. İngiltere'nin Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümetinin göreve başlamasının ardından geçen yıl oluşturulan OBR, bütçe açıklamaları öncesi ekonomi ve bütçe değerlendirmesi yapıyor ve tahminde bulunuyor.

Bu yıl içinde enflasyonun yüzde 4 ile 5 arasında seyretmesinin beklendiğini ifade eden Osborne, enflasyonu 2013 yılına kadar yüzde 2'ye düşürmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Osborne, gelecek aydan itibaren kurumlar vergisinin yüzde 2'ye düşürüleceğini, ülkenin borçlanmasını ise mevcut 146 milyar sterlinden, 2015-16 yıllarına kadar 29 milyar sterline düşürmenin hedeflendiğini belirtti.

Daha önce gelecek aydan itibaren litre başı 1 pence artırılması planlanan benzin fiyatlarındaki bu planı donduran Osborne, yabancı yatırımcılara ve yatırımlara ülkesinin açık olduğu mesajını verdi.

Bu arada, Maliye Bakanının parlamentodaki konuşması ve açıkladığı bütçe özellikle muhalefetteki İşçi Partisinin tepkilerine neden oldu.
İşçi Partisi, hükümeti vergi artışları ve kesintiler yapmakla ve ekonomik büyümeyi sağlayamamakla eleştiriyor. İşçi Partisi Genel Başkanı Ed Miliband, enflasyonun her geçen ay arttığına dikkati çekerek, kesintilerle ve vergi artışlarıyla ekonominin iyileştirilemeyeceğini savundu.

İngiltere'de enflasyon yüzde 4.4 oranıyla son iki buçuk yılın en yüksek seviyesinde seyrediyor. Dün açıklanan rakamlara göre ayrıca, ülkede konut kredilerinin faiz ödemelerini de kapsayan Toptan Eşya Fiyatları Endeksi (TEFE) de son 20 yılın en yüksek seviyesinde.
Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)