E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere büyüme tahminini düşürdü---

İngiltere büyüme tahminini düşürdü

İngiltere büyüme tahminini düşürdü
13 Mayıs 2015 - 13:21 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası 2017'ye kadar olan yıllık büyüme tahminlerini düşürdü

İngiltere Merkez Bankası (BOE) 2107'ye kadar olan büyüme tahminlerini düşürdü. Banka böylece yatırımcıların faiz oranlarının önümüzdeki yılın ortasına kadar artırılmayacağına dair görüşünü benimsemiş oldu.

BOE, çeyreklik enflasyon raporunda, gösterge faiz oranının piyasa fazilerinin işaret ettiği şekilde yükseleceği görüşünün temel alındığını ve enflasyonun hedeflendiği üzere 2 yıl içinde yüzde 2'ye çıkacağı belirtildi. BOE 2015 büyüme tahminini yüzde 2.9'dan yüzde 2.5'e düşürdü.

BOE Başkanı Mark Carney'nin mektubunda sıfır seviyelerindeki enflasyonun nedenleri anlatıldı. Carney enflasyonun önümüzdeki aylarda sıfırın altına inebileceğini kaydederken, yılın sonunda bir yükseliş yaşanacağını söyledi. Carney, Para Politikası Komitesi'nin faiz oranını tahmin edilen sürede artıracağını düşündüğünü belirtti. Merkez Bankası'nın faiz oranı 2009'dan bu yana rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'te kalırken, piyasalar 2016 ortasında gerçekleşecek faiz artışını fiyatladı.

Bu rapor Başbakan David Cameron'ın beklenmedik şekilde çoğunluğu elde ettiği 7 Mayıs seçimlerinin ardından gelen ilk tahmin oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)