E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere faiz artırımına gidebilir---

İngiltere faiz artırımına gidebilir

İngiltere faiz artırımına gidebilir
16 Şubat 2015 - 15:10 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası yetkilileri, bundan sonraki muhtemel hamlelerinin faiz artışı olacağını düşünüyor

İngiltere Merkez Bankası (BOE) yetkililerinden Ben Broadbet ve Martin Weale ülkedeki düşük enflasyonun geçici olacağı tahmininde bulunurken, teşviklerin artması ihtimalinin düşük olduğunu belirtiyor.

Merkez bankası geçen hafta zayıf fiyat baskılarına faiz indirimi veya tahvil alımının artırılması gibi önlemlerle karşılık vereceğini açıklasa da, politika yapıcılar bu durumun gerçekleşmesinin fazla olası olmadığı görüşündeler.

BOE Para Politikası Başkan Yardımcısı Broadbent Sky News'e verdiği röportajda, "Negatif faiz oranları bir ihtimal ancak bunun şu anda yüksek bir ihtimal olmadığını düşünüyoruz. Politikamızda daha fazla gevşeme olmasını beklemiyoruz. Para Politikası Komitesi bundan sonraki hamlenin faiz artışı olacağını düşünüyor" diye konuştu.

Yarın açıklanacak enflasyon verisinin tüketici fiyatlarındaki artışın Ocak'ta yüzde 0.4'e gerilediğini göstereceği tahmin ediliyor. Bu tahminin doğru çıkması halinde verilerin toplanmaya başlandığı tarih olan 1989'dan bu yana en düşük artış olacak. Düşen petrol fiyatlarının gerilemenin en büyük nedeni olduğu belirtilse de, BOE bu etkinin azalması ile yıl sonu fiyatların artmasını bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)