E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere faiz artırımına mı gidecek?---

İngiltere faiz artırımına mı gidecek?

İngiltere faiz artırımına mı gidecek?
22 Mart 2018 - 12:58 borsagundem.com

İngiltere merkez bankasının, Mayıs ayında faiz artırımına gidilebileceğine yönelik karar alabilir

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) bugün yapacağı toplantıda Mayıs ayında bir faiz artırımın
önünü açması bekleniyor.
BoE'nin Mayıs ayında yapması beklenen artışla faiz oranları 10 yıldan uzun süre önce yaşanan mali krizden bu yana ilk defa acil durum seviyelerinin üzerine çıkmış olacak.
BoE Başkanı Mark Carney ve diğer banka yetkilileri geçen ay, küresel ekonominin güçlenmesi ve hedefin istenmeyen ölçüde üzerine çıkan enflasyon oranı nedeniyle, faizlerin beklenenden
daha hızlı artması gerekebileceğini söyleyerek piyasaları şaşırtmışlardı.
Reuters anketine katılan ekonomistlerden hiçbiri, BoE'nin bugün yapacağı toplantıda faiz oranlarını artırmasını beklemiyor. Ancak çoğu, BoE'nin halen yüzde 0.5 seviyesinde bulunan faiz oranını Mayıs ayında artıracağını düşünüyor. BoE geçen yıl Kasım ayında, 2007'den bu yana ilk kez faiz
oranlarını artırmıştı.
Başbakan Theresa May'in 2020 yılının sonunda bitecek olan Brexit sonrası geçiş sürecinde İngiltere ve AB arasındaki ticaret ilişkilerini aynı şekilde devam ettirmek konusunda AB ile anlaşmaya varmasıyla, BoE'nin önündeki önemli bir engel kalkmış oldu.
Carney, faiz politikasının büyük ölçüde Brexit görüşmelerinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesine ve güven kaybına yol açmamasına bağlı olacağını söyledi.
Ücret artışında daha fazla toparlanma olduğunu gösteren veriler de, Mayıs ayında ekonomik görünümü revize edecek olan BoE'nin faizleri artırma yolundan ayrılmadığının sinyali olarak
görüldü.
Dün açıklanan verilerin ardından sterlin dolar karşısında bir ayın zirvesini gördü ve iki yıllık tahvil getirileri 2011'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.
BoE, TSİ 1500'de para politikasını kararını açıklayacak ve toplantı tutanaklarını yayınlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)