E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere faize dokunmadı!---

İngiltere faize dokunmadı!

İngiltere faize dokunmadı!
10 Aralık 2015 - 14:15 borsagundem.com

BOE, faiz oranlarını değiştirmedi, petrol fiyatlarında düşüşe, ücretlerdeki yavaş artışa işaret etti

İngiltere Merkez Bankası bugün yaptığı Para Politikası Komitesi toplantısında global petrol fiyatlarında devam eden düşüşe ve ücretlerdeki yavaş büyümeye işaret ederek para politikasında değişikliğe gitmedi.
 
Faiz oranını yüzde 0,5 seviyesinde tutan BOE PPK kararı, yine 1'e karşı 8 oyla aldı. Üyelerden Ian McCafferty bu toplantıda da faizin yüzde 0,75 seviyesine yükseltilmesi yönünde oy kullandı.
 
BOE'nin faiz kararı ve kararla birlikte açıkladığı tutanaklar, Fed'in gelecek hafta yapılacak FOMC toplantısında faiz artırma kararı alması halinde BOE'nin buna yanıt vermek için acele etmeyeceğini de ortaya koydu. BOE tutanaklarında, "BOE'nin düşünceleriyle diğer merkez bankalarının kararları arasında mekanik-otomatik bir bağlantı yok"ifadelerine yer verildi.
 
BOE tutanaklarında düşük petrol fiyatlarının enflasyonun önümüzdeki aylarda da bastırılmış kalması olasılığını artırdığı belirtilirken, ücretlerde son aylarda yaşanan yavaş büyümenin enflasyonu aşağı çektiği vurgulandı. BOE ücret artışlarınınyavaşlamasına neden oylarak insanların çalışma saatlerinin azalmasının düşünülebileceğini ifade etti.
 
Tutanaklarda, İngiltere ekonomisinin 4. çeyrekte 3. çeyreğe benzer bir büyüme göstermesinin muhtemel olduğu tahminine dikkat çekilirken,hükümetin düşük bütçe kesintilerinin 2016'da GSYH büyüme oranını yüzde 0,2 artırması beklentisi de ortaya kondu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)