E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere faizi sabit tuttu---

İngiltere faizi sabit tuttu

İngiltere faizi sabit tuttu
01 Kasım 2018 - 15:00 borsagundem.com

BoE, faiz oranı ve varlık alım programını değiştirmedi

İngiltere Merkez Bankası(BoE), faiz oranında bir değişikliğe gitmedi. Ancak Banka, Brexit sürecinin sorunsuz devam etmesi halinde faizartırımlarının gelecekte hafif şekilde daha hızlı olabileceğine işaret
etti. Bununla birlikte BoE, Mart ayında AB'den "yıkıcı" bir ayrılığın gerçekleşmesi halinde bütün tahminlerin iptal olacağı uyarısında da bulundu.
BoE Komite toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, faiz oranı yüzde 0,50 olarak bırakıldı. Piyasalarda da BOE'nin faiz oranında bir değişikliğe gitmeyeceği beklentisi bulunuyordu.
BoE, Varlık Alım Programını da piyasa beklentisi doğrultusunda değiştirmeyerek, 435 milyar sterlin olarak bıraktı.BoE, faizleri ve varlık alım programını değiştirmeme kararını beklendiği gibi oybirliği ile aldı.
Toplantı sonrasında açıklanan tutanaklara göre BoE'nin politika yapıcıları, "Brexit belirsizliğinde son dönemde yaşanan yoğunlaşmakısa vadede işletme harcamalarını bastırılmış tutulması muhtemel
görünüyor" ifadelerini kullandılar.
Anlaşmasız bir Brexit'in zayıf kur, tedarik zincirinde bozulma ve olası gümrük tarifeleri kaynaklı enflasyon baskılarının görülmesine yol açacağını belirten BOE, "Brexit her nasıl olursa olsun BOE'nin buna para politikası yanıtı otomatik olmayacak, yanıt her iki yönde de olabilir" dedi.
BOE, Brexit'in sorunsuz olması halinde İngiltere ekonomisinin yıllık yüzde 1,75 civarında büyümeye devam etmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)