E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarİNGİLTERE KEMER SIKMADA BAŞARILI OLABİLECEK Mİ?---

İNGİLTERE KEMER SIKMADA BAŞARILI OLABİLECEK Mİ?

İNGİLTERE KEMER SIKMADA BAŞARILI OLABİLECEK Mİ?
25 Mart 2010 - 07:58 borsagundem.com

İngiltere'de Nisan ayında başlayan 2010 mali yılı için Maliye Bakanı Alistair Darling'in dün parlamentoda açıkladığı bütçe İngiltere basınında geniş yer buluyor.

Darling'in açıkladığı bütçede bu yıl için bütçe açığı tahmini 178 milyar sterlinden 163 milyar sterline çekiliyor. Guardian, bunu bütçedeki iyi haber olarak yorumluyor. Gazeteye göre kötü haberse, Darling'in bu bütçedeki kamu harcamaları seviyesinin onyıllardan bu yanaki en zorlusu olduğunu söylemesi. Guardian, Darling'in genel seçime sadece iki ay kala açıkladığı bütçede seçim yatırımları yapmadığını ve bütçenin İngiltere'nin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana girdiği en derin ekonomik durgunluktan çıkışına yardımcı olmak üzere tasarlandığını belirtiyor. Gazete, akaryakıt vergilerinde aşamalı artış ve ilk kez ev alanlara damga vergisi muafiyeti getirilmesinin dışında, ekonomiyi canlandırmayı amaçlayan önlem olmadığını kaydediyor. Guardian ayrıca Darling'in bu bütçeyle, bütçe açığının dört yıl içinde gayri safi milli hasılaya oranının yüzde 8,5'inden yüzde 2,5'e indirileceğini söylediğini aktarıyor. Darling'e övgüler Gazete başyazılarından birinde de Darling'i övüyor, Maliye Bakanı'nın üç önemli özelliği olduğunu söylüyor ve bu özellikleri şöyle sıralıyor; 'Birincisi Darling, rahatsız edici gerçekleri Başbakan Gordon Brown gibi reddetmek ya da saklamak yerine söylemeyi tercih ediyor. İkincisi bütçesinde prensipli bir stratejisi var. Bu da, hükümeti sadece ekonominin sıkıntılı zamanlarında yapılabilecek şeyler için kullanmak. Ancak aynı zamanda ekonomi iyileştiğinde hükümetin yapması gerekenlerin ahlaki ve mali bir sınırı olduğunu gerçeğini de teslim etmek, ki Brown bunu her zaman yapmıyordu. Üçüncüsü de haklı çıkıyor. Darling durumun kötüleştiğini ve bu durumla başa çıkmak için ağır önlemler alındığını söyledi. Bazıları gibi işler olduğundan daha iyi gidiyormuş gibi davranmadı.'

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)