E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarİNGİLTERE MALİ KESİNTİ PAKETİNİ AÇIKLAYACAK---

İNGİLTERE MALİ KESİNTİ PAKETİNİ AÇIKLAYACAK

İNGİLTERE MALİ KESİNTİ PAKETİNİ AÇIKLAYACAK
24 Mayıs 2010 - 08:27 borsagundem.com

Hükümetinin mali kesinti planlarını bugün açıklamaya başlayacak olması İngiltere gazetelerinin gündeminin ilk sıralarında yer alıyor.

İngiltere'nin Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümetinin mali kesinti planlarını bugün açıklamaya başlayacak olması İngiltere gazetelerinin gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. Financial Times gazetesi, hükümetin kamu harcamalarında derhal uygulanmak üzere 8,5 milyar dolarlık kesintiye gideceği açıklamasını, İngiltere'nin bir bolluk çağı yaşadıktan sonra, artık, kesintiler çağına hazırlandığı şeklinde yorumlamış. Gazete, 8,5 milyar dolarlık kesintiyi önemli fakat sembolik bir adım olarak değerlendiriyor ve hükümetin önündeki 236 milyar dolarlık bütçe açığı düşünüldüğünde bunun okyanusta bir damla olduğunu ve daha fazla kesintinin gerekeceğini de belirtiyor. Daily Telegraph gazetesi ise, haberi, "Baltanın ilk sallanışı" başlığıyla duyuruyor okuyucularına. Başbakan Yardımcısı ve koalisyonun küçük ortağı olan Liberal Demokratların lideri Nick Clegg'in, kesintiler "acı ve tartışmalı" olacak dediğine de yer veren Daily Telegraph, Liberal Demokratların, seçim öncesinde, bu mali yılda kesinti yapılmasına karşı çıktıklarını da hatırlatıyor. Gazete, Nick Clegg'in, bütçe açığının boyutları karşısında, bu yıl içinde yapılacak kesintilerin, İngiltere ekonomisini tekrar resesyona sokacağı için yanlış olduğu yolundaki savlarından vazgeçtiğini de belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)