E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere yeniden seçime gidebilir---

İngiltere yeniden seçime gidebilir

İngiltere yeniden seçime gidebilir
08 Ağustos 2019 - 16:12 borsagundem.com

İngiliz parlamenterlerin hükümete güven oyu vermemesi durumunda Başbakan Johnson Brexit'ten sonra seçim yapacak

Financial Times gazetesi parlamenterlerin İngiltere Başbakanı Boris Johnson hükümetine güven oyu vermemesi durumunda Johnson'un Brexit'in arkasından seçim yapacağını bildirdi.

Haber Johnson'ın üst düzey danışmanlarına dayandırdı ancak danışmanların adını açıklamadı. Danışmanların parlamentonun yaz tatilinden dönmesinden kısa bir süre sonra Johnson'un güven oylamasıyla karşılaşmasını beklediklerini belirtti.

Başbakanlık ofisinden üst düzey yetkili "Seçimi gitme konusunda zorlamalarını durduramayız ancak zaman çizelgesini kontrol ediyoruz, bu yüzden 31 Ekim'den sonraki tarihi zorlayacağız. Genel bir seçim yapılması gerekiyorsa, 31 Ekim'den sonra günlerde yapılacak" dedi.

Johnson'ın diğer danışmanı seçimin Kasım ayının ilk birkaç günü yapılmasını reddetmediğini söyledi.

JOHNSON DESTEK İSTEDİ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, parlamenterleri 31 Ekim'de Brexit'in yapılmasını desteklemeye çağırdı ve ülkenin 2016'da aldığı Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının sonucuna saygı göstermeye söz vermiş olduklarını söyledi.

Johnson gazetecilere yaptığı açıklamada, "Parlamento üyeleri bu ülkenin insanlarına tekrar tekrar vaat ettikleri 2016'da alınan kararı uygulamalarını ve 31 Ekim'de AB'den ayrılma sözünü yerine getirmeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi. Parlamentoda güven oylamasının kaybedilmesi ihtimali ve Brexit sonrasına kadar bir seçimi erteleyip erteleyeceği sorusu üzerine Johson "31 Ekim'de AB'den ayrılacağız, bu ülkenin insanları buna oy vermiştir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)