E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarİNGİLTERE'DE DIŞ TİCARET AÇIĞI ARTTI---

İNGİLTERE'DE DIŞ TİCARET AÇIĞI ARTTI

İNGİLTERE'DE DIŞ TİCARET AÇIĞI ARTTI
09 Şubat 2010 - 11:51 borsagundem.com

İngiltere'de Aralık ayında dış ticaret açığı artış gösterdi İhracatta güçlü bir artış yaşansa da ithalattaki artışın daha güçlü olması dış ticaret açığını yukarı taşıdı.

Ulusal İstatistik Ofisi ONS tarafından yapılan açıklamaya göre Aralık ayında dış ticaret 7.3 milyar tserlin açık verdi. Kasım ayı dış ticaret açığı ise revize edilmeyerek 6.8 milyar sterlinde bırakıldı. Analistlerin beklentileri ise Aralık ayında dış ticaretin 6.7 milyar sterlin açık vereceği yönünde idi. ONS Aralık ayında ihracatın yüzde 4.5 oranında arttığını açıkladı. Bu artış global krizin başlangıcından bu yana ihracattaki en yüksek ikinci artış oranını ifade etti. Aralık ayında İngiltere'de ihracatın toplam değeri ise 20.9 milyar sterlin oldu. Bununla birlikte Aralık ayında ithalattaki artış ayüzde 5.2 seviyesinde oldu. Aralık ayı dış ticaret açığının artışında en fazla paya AB dışı ülkelerle yapılan dış ticaret sahip oldu. AB dışı ülkelerle yapılan dış ticaret 3.6 milyar GBP açık verdi. Kasım ayında 3.1 milyar sterlin olan açığın Aralık ayında 3 milyar sterline gerilemesi bekleniyordu. ONS 2009 yılı global dış ticaret açığının ise 11.5 milyar sterlin gerileterek 81.9 milyar sterlin olduğunu söyledi. İngiltere'de 1997 yılından bu yana dış ticaret ilk kez yıllık bazda düşüş yaşamış oldu. 2009'da ihracat bir önceki yıla göre yüzde 9.5 oranında gerilerken ithalat yüzde 10.3 oranında geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)