E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'de enflasyon yükseldi---

İngiltere'de enflasyon yükseldi

İngiltere'de enflasyon yükseldi
18 Ağustos 2015 - 12:13 borsagundem.com

İngiltere’nin enflasyonu hızlandı, çekirdek oran 5 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

İngiltere’nin enflasyon oranı Temmuz ayında beklenmedik şekilde yükseliş gösterdi. Fiyat artışının çekirdek göstergesi 5 ayın zirve seviyesine yükseldi.

Manşet enflasyon, kıyafet fiyatlarına bağlı olarak sıfırdan yüzde 0.1’e yükseldi. Yaz ayı satışlarında bu yıl bir önceki yıla göre daha küçük indirimler yapılıyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistler enflasyonun sıfır seviyesinde kalacağı tahmininde bulunmuşlardı. Çekirdek gösterge yüzde 0.8’den yüzde 1.2’ye yükseliş gösterdi. Ekonomistler yüzde 0.9’a artış öngörmüştü.

Salı günü açıklanan veriler tahminlerden güçlü olsa da enflasyon halen İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) yüzde 2’lik hedefinin oldukça altında seyrediyor. Politika yapıcılar enflasyonun kısa vadede düşük seyri sürdüreceğini belirtmişti. Bunda pounddaki güçlü seyir ve petrol fiyatlarındaki zayıflık etkili oluyor. Uzun vadede ise Guvernör Mark Carney fiyat artışının ivmeleneceğini ve faiz artırım zamanının yaklaştığını ifade etmişti.

Pound dolar karşısında verinin ardından yüzde 0.4 yükselerek Londra saati ile 09.32’de 1.5642 seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)