E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'de işsizlik düşüşte---

İngiltere'de işsizlik düşüşte

İngiltere'de işsizlik düşüşte
13 Mayıs 2015 - 13:19 borsagundem.com

İngiltere’de ücret artışları güçlenirken, işsizlik oranı geriliyor

İngiltere’de işsizlik 2008’den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Ücret artışları, işgücü piyasasının güçlenmeye devam ettiğine işaret ederek toparlanma gösterdi.

Uluslararası Çalışma Örgütü  (ILO) metoduna göre hesaplanan işsizlik, ilk çeyrek dönemde 35,000 gerileyerek 1,83 milyona indi. Uluslararası İstatistik Kurumu’nun Çarşamba günü açıkladığı verilere göre ülkede işsizlik oranı yüzde 5.6’dan yüzde 5.5’e geriledi. Ücretler yüzde 1.9 artış göstererek 2011’den bu yana en büyük yükselişi kaydetti.

İşsizlik verisi, İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) son ekonomik tahminlerini açıklaması öncesinde geldi. İşgücü piyasasındaki durağanlığın azalması ile birlikte politika yapıcıların faizleri ne kadar bir süre daha rekor düşük seviyede tutacakları İngiltere’nin üretimi artırmasına bağlı olacak. Yatırımcılar gösterge faizin bir yıl daha yüzde 0.5’te kalacağı tahmininde bulunuyor.  

Bloomberg anketine katılan ekonomistler, işsizliğin yüzde 5.5’e düşeceği tahmininde bulunuyorlardı. İşsizlik Mart ayında Şubat ayındaki yüzde 5.4’lük seviyeden yüzde 5.5’e yükseliş göstermişti.

Çalışan kişi sayısı 202,000 artarak 31.1 milyona yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)