E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarİNGİLTERE.'DE KAMU BORÇLANMASI ŞAŞIRTTI---

İNGİLTERE.'DE KAMU BORÇLANMASI ŞAŞIRTTI

İNGİLTERE.'DE KAMU BORÇLANMASI ŞAŞIRTTI
18 Şubat 2010 - 11:50 borsagundem.com

İngiltere'de ocak ayında kamu kesimi beklentilerin üzerinde bir borçlanma gerçekleştirdi. Vergi gelirlerindeki düşüşün yanı sıra kamu harcamalarındaki artış yüksek borçlanmayı getirdi.

Ulusal istatistik ofisi ONS'un açıklamasına göre Ocak ayında kamu kesimi 4.3 milyar sterlinlik net borçlanma gerçekleştirdi. Geçen yılın aynı döneminde ise 5.3 milyar sterlinlik net borç ödemesi yapılmıştı. İngiltere Hazinesi 1993 yılından bu yana ilk kezs bir Ocak ayını net borçlanma ile tamamlamış oldu. Analistlerin beklentisi ise İngiltere'de ocak ayında Kamunun 2.8 milyar GBP borç ödemesi gerçekleştirdiği yönünde idi. Bununla birlikte Aralık ayındaki net borçlanma 15.7 milyar sterlinden 14 milyar sterline revize edildi. Açıklanan veriler merkezi hükümetin harcamalarının ocak ayında yüzde 9.7 oranında arttığını gösterdi. Borç faizi ödemeleri ise yüzde 50 oranında arttı. Merkezi hükümetin gelirleri ocak ayında yüzde 7.7 oranında geriledi. Yıllık bazda ise İngiltere'de kamu kesimi 122.4 milyar sterlin borçlandı. Önceki yıl ise 58.4 milyar sterlin borçlanmaya gidilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)