E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİngiltere'de konut fiyatları göstergesi iki yıl sonra pozitife döndü---

İngiltere'de konut fiyatları göstergesi iki yıl sonra pozitife döndü

İngiltere'de konut fiyatları göstergesi iki yıl sonra pozitife döndü
12 Eylül 2024 - 07:30 borsagundem.com

İngiltere'de RICS konut fiyatları göstergesi yaklaşık iki yıl sonra ilk kez pozitife döndü


İngiliz emlak eksperleri, konut fiyatları göstergesinin yaklaşık iki yıl sonra ilk kez pozitife dönmesinin ardından satışların önümüzdeki aylarda artmaya devam etmesini bekliyorlar.

Ancak eksperlerir borçlanma maliyetlerinin azalmasına rağmen satın alınabilirlik konusundaki endişeleri devam ediyor.

Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) yaptığı açıklamada, konut fiyatlarında düşüş ve artış gören eksperler arasındaki farkı ölçen ana konut fiyat dengesinin Ekim 2022'den bu yana ilk kez pozitif bölgeye geçtiğini söyledi. Temmuz ayında -18 olan konut fiyat dengesi Ağustos ayında +1'e yükseldi ve Reuters anketinde ekonomistler tarafından tahmin edilen -14'ün oldukça üzerinde gerçekleşti.

İngiltere'nin emlak piyasasına ilişkin diğer göstergeler, faiz oranlarındaki son düşüşün ardından sektörde ivmenin arttığına işaret etti.

RICS baş ekonomisti Simon Rubinsohn, İngiltere Merkez Bankası'nın daha fazla faiz indirimi ve yaklaşan bütçe konusunda bazı belirsizlikler olduğunu söyledi. "Bir miktar daha ucuz finansmanın mevcut olmasına rağmen satış piyasasında satın alınabilirlik bir sorun olmaya devam ediyor, ancak kiralık stok miktarının azalmaya devam ettiği kiralama piyasasında tablo daha da vahim görünüyor" diye konuştu.

RICS'in aylık anketi genel duyarlılık ve alıcı ilgisinde iyileşme olduğunu da gösterdi. Yeni alıcı talepleri ölçümü Temmuz ayındaki +4 seviyesinden geçen ay +15'e yükselerek Ekim 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. İngiltere genelinde anlaşmalı konut satışlarının net bakiyesi de yükseldi ve katılımcılar piyasadaki mülk sayısında bir artış olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)