E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de tansiyon artıyor: Aşırı sağcı olayları birçok bölgeye yayıldı---

İngiltere'de tansiyon artıyor: Aşırı sağcı olayları birçok bölgeye yayıldı

İngiltere'de tansiyon artıyor: Aşırı sağcı olayları birçok bölgeye yayıldı
05 Ağustos 2024 - 00:30 borsagundem.com

İngiltere'de patlak veren ve tüm ülkeye yayılan aşırı sağcı sokak olaylarında çok sayıda polis yaralandı, polis araçları, evler, sivil araçlar ve dini yapılar saldırıya uğradı.

29 Temmuz 2024'te İngiltere'nin Southport kentinde 17 yaşındaki bir saldırgan, 3 çocuğun ölümüne ve 8'i çocuk toplam 10 kişinin yaralanmasına yol açan bıçaklı bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırganın kimliği 18 yaşından küçük olduğu için açıklanmadı, ancak sosyal medyada aşırı sağcı gruplar tarafından çeşitli spekülasyonlar yayımlandı. Saldırganın Ruanda kökenli Axel Rudakubana olduğu ve İngiltere'ye kaçak olarak geldiği açıklandı.

Saldırının ardından aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi (EDL) göçmenleri ve Müslümanları hedef alarak protesto düzenleyeceğini açıkladı. Eylemciler, Southport'taki camiyi taşladı, polisle çatıştı ve bir polis minibüsünü ateşe verdi. Olaylarda 53 polis ve 3 polis köpeği yaralanırken, 5 kişi gözaltına alındı.

30 Temmuz'da aşırı sağcı şiddet olayları Sunderland'e sıçradı ve bir camiyi hedef aldı. Aynı gün Hartlepool, Liverpool, Glasgow ve Dover'de de aşırı sağcılar toplandı. 2 Ağustos'ta bu eylemler İngiltere genelinde yayıldı ve yaklaşık 20 şehirde göçmenlere, camilere ve polis araçlarına saldırılar düzenlendi. 92 aşırı sağcı gözaltına alındı.

Pazar günü, Weymouth, Middlesbrough ve Rotherham'da aşırı sağcılar göçmenleri ve Müslüman toplumu hedef aldı. Middlesbrough'da yaklaşık 200 kişi camiyi koruma altına alırken, Rotherham'da düzensiz göçmenlerin bulunduğu otel taşlandı ve ateşe verilmeye çalışıldı. Weymouth'ta ise aşırı sağcılar ile ırkçılık karşıtları arasında arbede yaşandı ve bazı gözaltılar oldu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'a seyahat uyarısıDışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'a seyahat uyarısı

 

Suudi Arabistan'dan vatandaşlarına 'Lübnan’dan ayrılın' çağrısıSuudi Arabistan'dan vatandaşlarına 'Lübnan’dan ayrılın' çağrısı

 

Netanyahu'dan tehdit: Bedeli ağır olurNetanyahu'dan tehdit: Bedeli ağır olur

 

Ukrayna ilk F-16 jetlerini teslim aldıUkrayna ilk F-16 jetlerini teslim aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)