E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarİNGİLTERE'DE TÜFE BOE'NİN HEDEFİNİN ÜZERİNDE ---

İNGİLTERE'DE TÜFE BOE'NİN HEDEFİNİN ÜZERİNDE

İNGİLTERE'DE TÜFE BOE'NİN HEDEFİNİN ÜZERİNDE
16 Şubat 2010 - 11:49 borsagundem.com

İngiltere'de yıllık tüketici fiyatları endeksi Merkez Bankası'nın hedef seviyesinin 1.5 tam puan üzerinde bir artış gösterdi.

Bu artış nedeniyle İngiltere Merkez Bankası'nın başkanı Mervyn King, Hazine Bakanı Alistair Darling'e bir mektup yazarak artışın bu kadar yüksek olmasının nedenlerini açıklamak zorunda. BOE'nin TÜFE için hedef bandının üst sınırı yüzde 2 seviyesinde bulunuyor. Ulusal istatistik ofisi ONS tarafından yapılan açıklamaya göre TÜFE Ocak ayında yıllık bazda yüzde 3.5 oranında arttı. Bu oran 2008 yılı Kasım ayından bu yana en yüksek seviyeyi ifade etti. Aylık bazda ise TÜFE yüzde 0.2 oranında gerildi. Beklentiler ocak ayında TÜFE'nin aylık bazda yüzde 0.2 oranında artacağı ve yıllık bazda ise yüzde 3.7 oranında yükseleceği yönünde idi. Çekirdek TÜFE ise Ocak ayında aylık bazda yüzde 0.6 oranında düşerken yıllık bazda yüzde 3.1 oranında arttı. Çekirdek TÜFE'nin yıllık bazda yüzde 3.6 oranında artması bekleniyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)