E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de tüketici güven endeksinde düşüş---

İngiltere'de tüketici güven endeksinde düşüş

İngiltere'de tüketici güven endeksinde düşüş
26 Eylül 2024 - 07:23 borsagundem.com

İngiltere'de tüketici güveni mali endişeler nedeniyle düştü

İngiltere'de ticaret odasının yaptığı bir anket, tüketicilerin yeni İşçi Partisi hükümetinin emekliler için bir sosyal yardım programını kaldırması ve gelecek ayki bütçede vergi artışları konusunda uyarmasının ardından geçen ay daha da karamsar hale geldiğini gösterdi.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu (BRC), hanelerin önümüzdeki üç aydaki genel ekonomik durum değerlendirmesinin Ağustos ayındaki -8'den Eylül ayında -21'e düştüğünü belirtti.

Olumlu ve olumsuz görüşlere sahip katılımcıların yüzdesi arasındaki farkı temsil eden bu okuma, anketin Mart ayındaki -23'lük ilk okumasından bu yana en düşük seviyeye indi.

Kişisel mali durum Eylül ayında Ağustos ayındaki +1 seviyesinden -6'ya, Kişisel tasarruf Ağustos ayındaki -4 seviyesinden Eylül ayında -9'a geriledi.

BRC İcra Kurulu Başkanı Helen Dickinson, "İngiltere'nin mali durumuyla ilgili olumsuz tanıtım, özellikle ileri yaştaki nesiller arasında ekonomik görünüme olan güveni zedelemiş gibi görünüyor." dedi.

Meta, Orion'u tanıttıMeta, Orion'u tanıttı

 

Altında gözler Powell'ın konuşmasına çevrildiAltında gözler Powell'ın konuşmasına çevrildi

 

X'te Musk sonrası ilk şeffaflık raporuX'te Musk sonrası ilk şeffaflık raporu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)