E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere:Euro Bölgesi finansal sistem için tehdit---

İngiltere:Euro Bölgesi finansal sistem için tehdit

İngiltere:Euro Bölgesi finansal sistem için tehdit
16 Aralık 2014 - 09:19 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası, Euro Bölgesi'nde krizin finansal istikrarı tehdit ettiğini açıkladı

İngiltere Merkez Bankası, Euro Bölgesi'nde devam eden düşük büyüme ve enflasyonun İngiltere ekonomisi ve İngiltere finansal sisteminin istikrarı için riskler taşıdığını bildirdi.
BOE yayınladı Finansal İstikrar Raporu'nda petrol fiyatlarında düşüşün global ekonomik büyüme için iyi olduğunu belirtirken, bu düşüşün bazı jeopolitik riskleri güçlendirebileceği ve AB kaya gazı arama şirketlerinin borçlarını ödemelerini zorlaştırabileceği uyarısında da bulundu. 
BOE, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası ve diğer Euro Bölgesi kurumlarının Euro Bölgesi'nde gereken yeniden dengelenme ve düzeltmeyi başaracaklarına yatırımcı güveninin kaybedilmesi halinde bunun İngiltere için negatif sonuçları olacağını da vurguladı. 
BOE açıklamasında, "Büyüme ve enflasyon görünümünün daha da aşağı revize edilmesi yatırımcıların Euro Bölgesi'nin kırılgan ülkelerinin borç pozisyonlarının sürdürülebilirliği konusunda yeniden kuşkuya duymalarına neden olabilir" değerlendirmesine de yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)