E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'nin notu teyit edildi---

İngiltere'nin notu teyit edildi

İngiltere'nin notu teyit edildi
13 Haziran 2014 - 08:06 borsagundem.com

Fitch, İngiltere'nin kredi notunu AA+ olarak teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İngiltere'nin kredi notunu güçlü ekonomik büyümeye işaret ederek AA+ olarak teyit etti. 
Fitch yaptığı açıklamada, "Güçlü GSYH büyümesini, istihdamda düşüşe ve enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaşmasını içeren olumlu makroekonomik trendler, Aralık 2013'de yaptığımız son gözden geçirmeden bu yana devam etti. Güçlenen ekonomik toparlanma mali 
konsolidasyon çabalarını destekliyor, ancak İngiltere'nin bütçe açığı hala aynı not seviyesindeki ülkelerle karşılaştırıldığında daha büyük olmaya devam ediyor" değerlendirmesine yer verdi. 
İngiltere'nin not görünümünü 'durağan' olarak yineleyen Fitch, görünümün İngiltere'nin notu için aşağı ve yukarı yönlü risklerin dengeli olmasını yansıttığını da ifade etti. 
Fitch, İskoçya için yapılacak bağımsızlık referandumundan 'evet' oyu çımması halinde İngiltere'nin kredi notunun gözden geçirilebileceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet13 Haziran 2014 14:00

    Adam SMİTH Türk olsaydı Türkiye'nin de notu AAA olurdu.Zor olan not almak değil Adam Smith yetiştirmek.