E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİngiltere'ye Euro baskısı---

İngiltere'ye Euro baskısı

İngiltere'ye Euro baskısı
13 Ocak 2011 - 15:31 borsagundem.com

Fransa Başbakanı Fillon, Euro'nun güçlendirilmesi için İngiltere'nin AB ile entegrasyonunu derinleştirmesi gerektiğini belirtti

Fransa Başbakanı François Fillon, avronun güçlendirilmesi için İngiltere'nin Avrupa ile entegrasyonunu derinleştirmesi gerektiğini belirtti. 
Fillon, İngiltere'de yayımlanan Times gazetesine yaptığı açıklamada, İngiltere'nin Avrupa'ya çok yakın olduğuna dikkati çekerek, avronun çökmesi halinde bunun İngiltere ekonomisi için de bir felaket olacağını vurguladı. 
Avro Bölgesi'ndeki mali, sosyal ve ekonomik işbirliği çabalarında İngiltere'nin de desteğine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Fillon, bunun İngiltere'nin de çıkarına olduğuna işaret etti. 
Fillon, avronun kurtarılmaya ihtiyacı olmadığını, korunmaya ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, ''Hep birlikte bunu yapmaya çalışıyoruz çünkü ortak çıkarlarımız var'' dedi. 
İngiltere Başbakanı David Cameron ile bugün bir araya gelecek olan Fillon, Cameron'a, İngiltere'nin ekonomisini canlandırmak ve avroyu korumak için Avrupa ile entegrasyonunu derinleştirmesi çağrısında bulunacak.
İngiltere Başbakanı ise İngiltere'nin AB entegrasyonu içerisine dahil olmayacağını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)