E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'ye yatırım yapacak olan şirketlere kontrol---

İngiltere'ye yatırım yapacak olan şirketlere kontrol

İngiltere'ye yatırım yapacak olan şirketlere kontrol
24 Temmuz 2018 - 08:38 borsagundem.com

İngiltere'de yabancı şirketlerin yapacakları birleşme ve satın almalar üzerinde kontrol artacak

Geleneksel olarak global birleşme ve satın almalara en açık ülkelerden biri olan İngiltere, yabancı yatırımların izlenmesi kurallarını sıkılaştıracak.
İngiltere'de yabancı şirketlerin İngiliz ekonomisinin savunma ve teknoloji gibi belirli sektörlerine yatırımlarının ulusal güvenlik için endişeler yaratabileceği gerekçesi ile bu sektörlerde birleşme
ve satın almaları engelleme veya iptal etme yönünde yeni güçler, yetkileroluşturmayı planlıyor.
Çıkarılması planlanan yeni kurallar çerçevesinde hükümet, şirketlerin ciro veya piyasa büyüklükleri ne olursa olsun birleşme ve satın almaları inceleme yetkisini genişletiyor ve her hangi bir sektördeki her hangi bir anlaşmayı yakın takibe alma hakkı elde ediyor.
Hükümet ayrıca, bir şirket başka bir şirketin tamamını veya kontrol hisselerini almak yerine teknolojisini veya fikri mülkiyet haklarının bir kısını satın alma istediğinde buna müdahale etme gücüne sahip olacak.
İngiltere'de mevcut yasalar bir birleşme veya satın alma pazarın yüzde 25'ini kontrol altına aldığı veya ciro 70 milyon GBP'yi geçtiğinde müdahale edebiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • altay24 Temmuz 2018 15:34

    bu uygulamayı bizimde yapmamız lazım....gerekirse varlık fonu devreye girip önemli şirketlerin yabancıya satışina engel olması gerek....