E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİniş yok senaryosu borsalar için riskli---

İniş yok senaryosu borsalar için riskli

İniş yok senaryosu borsalar için riskli
25 Eylül 2024 - 14:16 borsagundem.com

ABD borsaları için en kötü senaryonun ekonomik büyümede bir hızlanma olacağı düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de ekonomik büyümedeki sıçramanın borsa için kabus senaryosu olması muhtemel.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, GlobalData TS Lombard baş ekonomisti Steven Blitz, “ABD’de ekonomik büyümenin hızlanması borsa için en kötü senaryo olabilir” diyor.

U dönüşü tehlikesi

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, kulağa mantıksız gelse de, resesyon da hisse senetleri için iyi olmayacağından, Blitz, paylaştığı notta ‘iniş yok' senaryosunun büyük bir risk olduğunu, çünkü enflasyonda yeni bir artışa ve bunun da Fed'i para politikasında bir U dönüşe zorlayabileceğini yazıyor.

Blitz, “Fed'in faiz indirimi ve agresif rehberliğindeki en büyük risk haline gelen ve piyasaların fiyatlamadığı şey, ‘iniş yok’ senaryosu” diyor.

Blitz, Fed'in faiz oranlarını çok uzun süre çok düşük tutacağından, bunun da sıcak bir ekonomiye yol açacağından ve enflasyonu bir kez daha Wall Street'in en büyük endişesi haline getireceğinden endişe ederek “Fed faiz oranını yüzde 3'e düşürmeyecek ancak bu tur için nihai oran yine de çok düşük olacak ve çok uzun süre orada tutulacak. Enflasyon daha sonra toparlanacak ve Fed oranları herkesin beklediğinden daha erken artırmaya geri dönecek” diye yazıyor.

Yatırımcılar için uyarı

Bu, yatırımcılar için bir uyarı çağrısı niteliği taşıyor çünkü ekonomide ‘yumuşak bir iniş’ ve ‘Goldilocks’ hayali Wall Street'te fikir birliği haline gelmiş durumda.

Blitz'e göre, Fed fon oranının, ekonomi hala dikkate değer bir dayanıklılık gösterdiği için, çok sayıda Fed üyesinin uzun vadeli projeksiyonlarının yüzde 1 puan üzerinde, yaklaşık yüzde 4'te sabitlenmesi gerekiyor. Blitz, “Kovid öncesine kıyasla daha yüksek gerçek oranlar karşısında ekonominin güçlü kaldığını ve istihdamın dolu olduğunu görmezden gelemeyiz” diyor.

Yüksek enflasyon riski

Blitz, “Atlanta Fed'in GDPNow'ın üçüncü çeyrek GSYİH büyümesi tahmini yüzde 2,9, yıllık bazda ithalat artış gösteriyor ve daha fazla konteyner raylara biniyor ve bu da ekonomik sağlık için olumlu bir işaret” diye not düşüyor ve “Hiçbir sinyal, Fed'in vadeli işlemler piyasasının şu anda öngördüğü gibi agresif faiz oranı indirimlerini sürdürmesi gerektiğini göstermiyor” diyor.

CME'nin FedWatch Aracı, Fed'in geçen haftaki 50 baz puanlık faiz oranı indirimine ek olarak, yıl sonundan önce 75 baz puanlık faiz oranı indirimini fiyatlandırıyor. Blitz, “Bu Fed'in yapmaya meyilli olduğu şey, çok düşük bir gerçek faiz oranı uygulamak anlamına geliyor; dolayısıyla varsaydıklarından çok daha yüksek bir enflasyon sonucu riski taşıyor” diye uyarıyor.

Borsada al sinyaliBorsada al sinyali

 

Borsa yatırımcıları için doğru zaman şimdiBorsa yatırımcıları için doğru zaman şimdi

 

ABD borsalarında iki sektörde çöküş riskiABD borsalarında iki sektörde çöküş riski

 

Bank of America: Borsa yatırımcıları 4 kritik güne odaklanmalıBank of America: Borsa yatırımcıları 4 kritik güne odaklanmalı

 

Borsada zirve henüz gelmediBorsada zirve henüz gelmedi

 

Ünlü fon yöneticisi Bill Smead’den yatırımcılara 'borsa' uyarısıÜnlü fon yöneticisi Bill Smead’den yatırımcılara 'borsa' uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)