E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİnşaatta beklenti yüzde 5 büyüme---

İnşaatta beklenti yüzde 5 büyüme

İnşaatta beklenti yüzde 5 büyüme
01 Mart 2017 - 06:28 borsagundem.com

İnşaat sektörünün ekonomik performansın ve diğer sektörlerin üzerinde bir performans sergileyeceği belirtildi

Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri Kurucusu Can Fuat Gürlesel, bu yıl, inşaat sektörünün ekonomik performansın ve diğer sektörlerin üzerinde bir performans sergileyeceğini söyledi.

Gürlesel, “Her gün yeni bir desteği ve teşviki görüyoruz. Dünyada ihracat tarafında da, ticarette de daha iyi bir büyüme göreceğimizi düşünüyorum. Bunlara bağlı olarak, inşaat sektöründe 2017 yılında yüzde 5 büyüme olacağını öngörüyoruz” dedi.

Konut satışları iyi

Konut satışlarında yılı rekorla kapattığımızı belirterek, birinci el konut satışlarında da önemli bir satış gerçekleştiğini söyledi. Gürlesel, "Satışlar Son 4 ayda kampanyalarla birlikte pozitife döndü. Sürdürülebilir yeşil binalar tarafında da geçen sene önemli artışlar oldu” bilgisini verdi. Türkiye'nin inşaat malzemeleri ihracatındaki ilk 20 pazarına bakıldığında, ABD'ye ihracatın 2016 yılında yüzde 8,7 gerilemesine rağmen en çok ihracat yapılan pazar haline geldiğine de dikkat çekildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)