E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiInstagram'a erişim engeli getirildi: Bakanlıktan ilk açıklama!---

Instagram'a erişim engeli getirildi: Bakanlıktan ilk açıklama!

Instagram'a erişim engeli getirildi: Bakanlıktan ilk açıklama!
02 Ağustos 2024 - 07:26 borsagundem.com

Instagram kullanıcıları bu sabah itibariyle şoka uğradı! Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla Instagram'a erişim engeli getirildi. Erişim engeline ilişkin ilk resmi açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan geldi.

Sosyal medya platformu Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Instagram'a bu sabah erişim engeli getirildi. Karar sonrası Türkiye'den Instagram'a erişim sağlanamıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde erişim engelinin süresine ilişkin bilgi yer almıyor.

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya uygulaması İnstagram üzerinden İsmail Heniye'nin ölümü ile ilgili bir taziye mesajı paylaşmış, ardından İnstagram bu paylaşıma erişim engeli getirmişti. Bunun üzerine Altun, X hesabından konuya dair yaptığı açıklamasında, "Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir” ifadelerini kullandı.

BTK tarafından Instagrama erişim engeli getirildi

İletişim Başkanı Altun'un bu paylaşımının ardından BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi. BTK'nın site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenilirken, engelin ne kadar süreceğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİNE İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram'a erişim engeline yönelik X hesabında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz. Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz. Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun. Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik. Gelmek istemediler. Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler. Birlikte daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, bir takım sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar. Yaptığımız kanun değişiklikleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik. Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar. "Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam" diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız."

Buffett, BofA hisselerindeki satışına devam ettiBuffett, BofA hisselerindeki satışına devam etti

 

Petrol fiyatları düşüşe geçiyorPetrol fiyatları düşüşe geçiyor

 

Asya borsalarında Wall Street'in ardından düşüşteAsya borsalarında Wall Street'in ardından düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz04 Ağustos 2024 00:28

    Burada çapsız çapsız yazan seviyesiz yaratıklar var. Adamlara soru soruyorum. Cevap vereceği yerde hakaret ediyorlar. Gerici tarikat ve cemaatlerde hoca kucağında yetiştikleri için soru sormaktan korkuyorlar. Adamlar tamam efendim, ne arzu edersiniz efendim, başka isteğiniz var mı efendim bir kerede birey olmanın hazzına varın be yobazlar. Kuran da Düşünmezmisiniz? dedikleri bunlar olsa gerek. Aklını vestiyere yani şeyhine teslim etmiş bir yığın yobaz ve gerici dolu ülke. Sorsan cihat ediyor. Sorsan cennetlik. Sorsan bunların dışında herkes kafir. Zavallı olduğunun farkında değil biçare.

  • xyz03 Ağustos 2024 16:51

    Baran denen klavye soytarısı. Elinde ecnebi telefonu, içtiğin sigara ecnebi, kullandığın araba ecnebi, kullandığın şampuan ecnebi, bindiğin uçak ecnebi, kullandığın bilgisayar ecnebi, kullandığımız elektronik cihazlardaki çiplerin hepsi ecnebi, elekrikli bisiklet ve motorsikletler ecnebi, bataryalar ecnebi her şey ecnebi. İşin acı olanı bunları üretmemizdeki en büyük engel senin kafanda binlerce yüzbinlerce yobaz olması. Herkesden fazla vatansever görünen ama yobazlığınızla bir o kadar İsrail ve ABD ye hizmet eden Bilim ve Fen düşmanı yobazlar. Sizin gibiler ortamı buldu. Ama bu günlerde geçer. Neler geçmedi ki.

  • Baran04 Ağustos 2024 16:07

    Şimdi bir düşüneli bu aşağılık karakterin derdi ne? İsrail  pkk rum ermeni itlerinin Türk c.başkanına hakaret etmesi bu ite zevk mi veriyor.? Ak parti 22 yıldan beri iktidar ve o zamndan beri kaç ülke paramparça oldu. Buna rağmen Türk milletinin seçtiği teröre pkk ya fetoşa taviz vermeyen gereketiği gibi bu insanlık düşmanları ile mücadele etmesi buna rağmen chp nin her türlü iftiralarına maruz kalan Ak parti hükümeti bu iti niye rahatsız ediyor?  Bu millet ve yöneticileri bu sersemin dedği kadar cahil olsa çoktan bölünmüş olur bu soytarı da bir müddet göbeğini kaşırıd. 

  • Rattolom03 Ağustos 2024 15:47

    Daimi kapanması dileği ile tamaminin

  • Rattamon03 Ağustos 2024 21:49

    Xyz hangi özgürlük hangi bilim vergi vermezler casusluk yaparlar ahlaki çöküntü veherturlu ahlaksızlık sen ve senin gibi özgürlük kisvesi altında bu saydıklarım eş geçen kuş akillilarin ve önünü arkasını dusunmeden bu ülkeye bunları sokanlarin pisliğini çekiyor bu ülke seni ve senin gibi düşünenleri ise çoğaltmak lazım siz bunları hak ediyorsunuz içimizdeki irlandalilar

  • xyz03 Ağustos 2024 16:56

    Rattolam bence ilk önce özgürlük ve bilim düşmanı senin ağzın sonsuza kadar kapanmalı. Silersin uygulamayı telefonundan olur biter. Veya yobaz ve gericilere söylersin eğer aklı ve irfanı yetiyorsa dilinizden düşmeyen yerli ve milli bir yazılımla buna benzer uygulama yapar. Ha unutmadan bunu ülkemizde ve Dünyada kaç kişi indirir onu bilmem. Emin ol evladın indirmez. Nedenini anlatırım ama yasakçı kafan basmaz.

  • Acil srcim02 Ağustos 2024 23:14

    Bunlar bizi savaşa da sokar Allah korusun kendi bekalari için ülkeyi nasıl nas ve Ensar la ateşe atmislarsa çılgın ateşe atsrlarlar derhal seçime gidilmeli durum gittikçe kritiklesiyor ey CHP ve yönetimi ülke sizi göreve cagriyor

  • Rattalom03 Ağustos 2024 15:48

    Acil seçim rumuslu salak akp de CHP de MHP de aynı kapının elemani

  • Baran03 Ağustos 2024 14:32

    Alırsın üçün birini. Bölücü soytarılara geçit yok

  • xyz02 Ağustos 2024 17:19

    Bu ülkede tarikat ve cemaatlerde küçük kız ve erkek çocukları istimar edilir. Buralarda küçük çocuklar intahar eder. Yurt adı altında küçük çocuklar burada diri diri yanar. Şeyh ve lider adı altında şahıslar küçücük çocuklarla evlenir daha sayayım mı? Sesiniz çıkmaz kapansın buraları demezsiniz. Ama iş sosyal medya platformları olunca millete ahlak dersi verirsiniz. Sis tarikat yanaşması özğürlük düşmanı sözde cennetlik yanaşmalarsınız. ABD ve İsrail sizin gibilerini sever çünkü sizin şeyhinizin ve tarikat liderinizin ipi onların elinde.

  • Baran03 Ağustos 2024 14:22

    Hadi oradan sapık!  Senin ahlak dersine ihtiyacın var. Gerçekte bir karşılaşsak sana dünyanın kaç bucak olduğunu gösteririm. Korkak acuze.  Sapıklığı hoş gören senin gibi itlere iyi bir ders lazım. Maçası sıkıştı mı hemen Atatürk laiklik zırvalamaya başlar pis rezil karakter. 

  • acacu02 Ağustos 2024 11:35

    Canım istedi yaptım cumhuriyeti

  • Kaçkar KAPLANI02 Ağustos 2024 11:27

    Sadece instegram değil acilen tikbok denilen lanet sosyal olmayan medya kuruluşu da kapatılmalı. Asıl en rezalet yer orası ve çoluk çocuk herkes milyonlarca defa izliyor. Her türlü pislik paylaşılıyor ancak olumlu bir şey paylaşıldığında topluluk kuralları diye engelleniyor. Tikbok hemen kapatılmalı.

  • xyz02 Ağustos 2024 17:10

    Kaçkar Kedisi sendeki akıl bende olsa utancımdan insan içine çıkamam. Zamanında yobazlar cavur icadı diye evine televizyon almaz, hanımının ve çocuklarının bilgilenmesini yeni şeyler öğrenmesini engeller kendisine köle yetiştirirdi. Senin kafandakilerde cep telefonu almaz sosyal medyayıda sıkıntı etmez. Sanane başkasının özgürlüğünü kısıtlamak. Sizin kafanız yüzünden bu ülkede özgürlük olmadığı için bilim işerleöiyor. O yüzden Filistin bombalanıyor. Sizin bunda payınız en az İsrail kadar. Sizin ahiret hesabı emin ol çok zor be yobaz.

  • rol02 Ağustos 2024 10:31

    sosyal medyayı tamamen yasaklayacaksın.watsap dahil.ama nerdeee.herkesin konuştuğu ettiği kayıt altına alınıp çıkarılabilmeli.

  • Mucise Reis : )02 Ağustos 2024 10:06

    malum milli yas var. bazı görüntüler haberle ristenmiyor. alt ypaı abd israil yahudi vb. aynı x mekana gitmam kahve içmem... yada kla içmem yollara dökerim. :D ne bekliyorsunuz bu yaptırımdan ? mantık aynı . abd bile tiktok için ne yapabildi ? insanların halkın tepkisi önemli. sonuçca Filistinde israil yapılanlarıda bu sosyal medyalardan öğrendi dünya. işe geldiğinde yasak. işe geldiğinde port açalım... unutulmasın ki depzem bölgesinde dahi sosyalş medyaportlarının daraltıldığın gördük. balık olmayınç

  • xyz02 Ağustos 2024 10:04

    Yasaklarla mücadele edeceğiz diye yola çıkanlar. Meğerse yasakçıların ağa babası çıktı. Bu yasağı savunan andavallar mobil cihazına bunu yüklemezsin olur biter. Senin yobaz düşüncelerine katılmayan millete sosyal medyadan salyalar saçarak sövmene ses çıkarılmasına özgürlük de. İşine gelmeyen olunca kapat. Ha Kuzey Kore ha Venezuella gidişat hızla buraya.

  • Aykut Demir02 Ağustos 2024 08:27

    Kuzey Kore mi burası? Niye yasak sevdikleri adamın fotosunu koymamışlar.

  • Fhr02 Ağustos 2024 07:44

    Kapatın fitne yuvalarını

  • kurt02 Ağustos 2024 07:43

    tamamen kaldirilmali bu fitne yuvalari

  • selami02 Ağustos 2024 16:39

    Olur ,görürsem söylerim.